Και τα ράντζα καλά κρατούν στον Ευαγγελισμό

Πριν μερικές ημέρες είχε κάνει ντόρο μια φωτογραφία από τον Ευαγγελισμό που έδειχνε τους ασθενείς στοιβαγμένους σε ράντζα. Αυτή τη φορά, μια νέα φωτογραφία από θάλαμο νοσηλείας του νοσοκομείου κάνει το γύρο του Facebook.

Την ανήρτησαν στη σελίδα τους στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης οι Ειδικευόμενοι Γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός με ανάλογο αιχμηρό σχόλιο.

Σ’ αυτό αναφέρονται στις συνθήκες υπό τις οποίες στριμώχνονται οι ασθενείς «σαν σαρδέλες» στους θαλάμους, προκειμένου να μην φαίνονται στο διάδρομο όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και επισημαίνουν αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις προγενέστερες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη πως είναι «σα να σκουπίζεις τη σκόνη κάτω από το χαλί». Ο υπουργός Υγείας είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική για την ανάρτηση προηγούμενης ανάλογης φωτογραφίας πριν από μερικές ημέρες λέγοντας πως αυτή είναι μια κατάσταση που προϋπήρχε, επομένως δεν ήταν άξια σχολιασμού.

Το σχόλιο των ειδικευόμενων γιατρών του Ευαγγελισμού που συνοδεύει τη φωτογραφία στο Facebook, στην οποία έχουν σημειώσει με αριθμούς τα κρεβάτια του θαλάμου, αναφέρει τα εξής:

«…κοιτάξαμε ΜΕΣΑ στους θαλάμους, οπότε διαπιστώσαμε ότι (προκειμένου να μην φαίνονται στο διάδρομο) έχουν στριμώξει σαν τις σαρδέλες στην κονσέρβα τους ασθενείς μέσα σε κάθε δωμάτιο. Οκτώ σε κάθε θάλαμο. Συν 1-2 επισκέπτες ανά ασθενή, με τις ξαπλώστρες «παραλίας» (για να ξεκουραστούν κάπου τα βράδια).

Σα να σκουπίζεις της σκόνη κάτω από το χαλί

Μετά συζητάμε με επιστημονικό ύφος για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που ανθίζουν στην Ελλάδα…».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει