Λουκέτο στα νοσοκομεία Τετάρτη και Πέμπτη – Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων Τετάρτη (19/3) και Πέμπτη (20/3), απαντώντας έτσι στις προθέσεις της Τρόικας και της κυβέρνησης, για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Για την επικείμενη απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. Για να μην έρθει και η δική μας η σειρά», όπως χαρακτηριστικά λέει η ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ).

Ανοιχτά από την Τρίτη (18/3) προσωρινά τα φαρμακεία

Στο μεταξύ, ανοίγουν από την Τρίτη (18/3) προσωρινά τα φαρμακεία, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και των ασθενών, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ενώ το Σάββατο 22 Μαρτίου συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση με ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

«Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης και παράλληλα κάλεσε όλους τους φαρμακοποιούς να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή για άμεση κινητοποίηση, ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Tρόικα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει