Μήνυμα Παπούλια στους δανειστές: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς»

Ηχηρό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας απηύθυνε μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Σε δηλώσεις του μετά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Παπούλιας τόνισε σε δηλώσεις του πως ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα παραπάνω να δώσει απ’ ό,τι έχει ήδη δώσει και προειδοποίησε πως οι Ελληνες δεν έχουν υπέκυψαν ποτέ σε εκβιασμούς.

«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, μια πολύ σημαντική επέτειο. Τιμάμε σήμερα τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του ιταλικού φασισμού. Ήταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης, που αφύπνισε την τότε Ευρώπη. Η Ευρώπη κοιμόταν τότε μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938 και η Ελλάδα ήταν προμαχούσα όπως πάντοτε σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση. Αυτό, πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε! Αυτό είναι το μήνυμά μας. Μην νομίζουν ότι μπορούμε να υποκύψουμε σε εκβιασμούς! Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς», ήταν το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει