ΜΑΤ στην ΕΡΤ τα ξημερώματα – ένταση, χημικά και προσαγωγές

Στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μπήκαν λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης (7/11) τα ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να εκκενώσουν το κτίριο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ιδιαίτερη ένταση.

Διεκόπη στον αέρα ο δημοσιογράφος που έκανε εκπομπή εκείνη την ώρα, που καληνύχτισε τους ακροατές του όταν οι αστυνομικοί του είπαν πως αυτή ήταν η εντολή, λέγοντας: «Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή βαθιά».

Στο μεταξύ την ίδια ώρα έξω από το κτίριο της ΕΡΤ βρίσκονταν πάνω από 10 κλούβες των ΜΑΤ και κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το Ραδιομέγαρο.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, σύμφωνα με τον Σκάι, δήλωσε άγνοια για την επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας, δεν θέλησε να κάνει ωστόσο να κάνει δηλώσεις.

Μικροένταση υπήρξε και λίγο μετά τις 6 το πρωί, οπότε έγινε και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, που προσπάθησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα, στο σημείο συγκεντρώθηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν στο χώρο και βουλευτές του ΚΚΕ. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δ. Στρατούλης δήλωσε ότι οι επικεφαλής της αστυνομίας αρνούνται να τους ενημερώσουν. Καταδίκασε την κυβέρνηση λέγοντας ότι επιχείρησε νύχτα σαν τον κλέφτη να διώξει τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία.

Η αστυνομία ωστόσο δεν άφηνε κανέναν να προσεγγίσει, ούτε καν την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου που απωθήθηκε από τα ΜΑΤ και μάλιστα αντιμετώπισε και αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη χημικών.

Η ένταση έξω από το χώρο ολοένα και συνεχιζόταν, όσο περνούσε η ώρα, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να δουν τον εισαγγελέα. Ανάμεσά τους ο Νίκος Βούτσης που όταν οι αστυνομικοί τον απώθησαν είπε: «Σε αυτό τον δρόμο περπάτησε ελεύθερος ο Λαμπράκης. Δεν θα με διώξετε εμένα».

Οι δύο πύλες του Ραδιομεγάρου είναι κλειστές, ενώ η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε από την πλαϊνή είσοδο επί της οδού Δημητσάνας. Τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μεσογείων παραμένουν κλειστά, ενώ μέσα στην ΕΡΤ  έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού.

Εξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούσαν να τους επιτραπεί να είναι παρόντα στην καταμέτρηση. Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν έδωσε την άδεια.

Από τον χώρο έγιναν τέσσερις προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Mεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ραδιόφωνο. Τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η Αστυνομία δήλωσε πως δεν υπήρχε λόγος να κρατηθούν.

Στο ertopen.com έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα:

Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.

Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!

Πριν από λίγη ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ’ ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θέασή σας!

http://www.youtube.com/watch?v=yg2lpV2uq6s

http://www.youtube.com/watch?v=QkidZ7xF1Ow

http://www.youtube.com/watch?v=8XWg3ku3LKk

http://www.youtube.com/watch?v=8L0cFlcfn0w

Μπορεί επίσης να σας αρέσει