Ποιοι είμαστε

Το medinova.gr είναι το πρώτο ελληνικό portal που επιχειρεί να εξοικειώσει το μέσο Ελληνα με θέματα υγείας που μέχρι τώρα θεωρούνταν «απαγορευμένα» ή δυσκολευόταν να μιλήσει γι’ αυτά. Με όλα αυτά που τον ανησυχούν αλλά φοβάται να τα εξωτερικεύσει, με αυτά που αισθάνεται ότι του συμβαίνουν αλλά αποφεύγει ή αμελεί να τα ψάξει και να τα συζητήσει με το γιατρό του, παραβλέποντας ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι καλύτερη από τη θεραπεία και τις περισσότερες φορές σώζει ζωές.

Αλλωστε, «το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν», όπως είπε και ο Ιπποκράτης.

Το medinova.gr σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχετε γρήγορη, εύκολη, άμεση και κυρίως ξεκούραστη πρόσβαση σε υπεύθυνες και αναλυτικές πληροφορίες για θέματα που αφορούν την υγεία και τις ιατρικές εξελίξεις πάνω στις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες και για όλα όσα απασχολούν τους ανθρώπους και των δύο φύλων, σε κάθε ηλικιακή βαθμίδα της ζωής τους.

Παράλληλα, παρέχει χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες για τις τροφές που μπορούν να σας κρατήσουν για πάντα υγιείς, χτίζοντας έναν δυνατό οργανισμό, ένα γερό μυϊκό σύστημα, όπως επίσης άρτια και απόλυτα λειτουργικά ζωτικά όργανα. Με διαιτητικές συνταγές για διαβητικούς, για άτομα που έχουν υψηλή χοληστερόλη και υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά και με συμβουλές για τη φροντίδα των ασθενών και την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των καταστάσεων υγείας, όχι μόνο από ιατρικής άποψης, αλλά από πλευράς ψυχολογικής στήριξης, που κάποιες φορές είναι σημαντικότερη.

Θα βρείτε πληροφορίες για το πώς μπορείτε να ασκείστε ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, ή τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, ώστε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και την εικόνα σας. Γι’ αυτή την εικόνα, σας παρέχονται επίσης συμβουλές ομορφιάς, για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, συμβουλές για μακιγιάζ, για τέλεια μαλλιά και νύχια, για ένα γυμνασμένο και λεπτό σώμα, για ένα υπέροχο χαμόγελο.

Θα μάθετε πώς να διαχειρίζεστε καλύτερα τη σχέση σας με το σύντροφό σας, πώς να λύνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σεξουαλικά σας προβλήματα, πώς να αντιμετωπίζετε τις «κρίσεις» με τα παιδιά σας και πώς να είστε ακμαίοι και να μεγαλώνετε όμορφα, χωρίς διάφορες καταστάσεις να σας απασχολούν. Ολα όσα αφορούν την οικογένειά σας, από την πρώτη στιγμή της σχέσης σας μέχρι το γάμο και από την εγκυμοσύνη και την απόκτηση παιδιών, μέχρι τη φροντίδα των ηλικιωμένων, θα τα βρείτε εδώ.

Θα βρείτε ακόμα θέματα οικολογίας που σχετίζονται με την υγεία των δικών σας ανθρώπων, μαθαίνοντας τι είναι τοξικό, ποιους ρύπους πρέπει να αποφεύγετε και πώς μπορεί να γίνει καλύτερη διαχείριση των πόρων. Και επειδή «οικογένεια» αποτελούν και τα κατοικίδια, στο medinova.gr παρέχονται επίσης πληροφορίες και συμβουλές για την καλή υγεία του αγαπημένου σας σκύλου ή γάτας, αλλά και για το πώς θα συμβιώσουν με τα παιδιά σας, από την πρώτη στιγμή που το νεογέννητο μωρό σας, ή το κουταβάκι και το γατάκι έρθουν στο σπίτι.

Eπίσης, θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε να μάθετε για τις εξελίξεις σε θέματα κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της υγείας, για τα φάρμακα, την ιατρική περίθαλψη, την ασφάλιση και όλα όσα είναι αναγκαίο να γνωρίζετε ως πολίτης για τα δικαιώματά σας στις σχέσεις σας με την Πολιτεία. Η φιλοδοξία μας, μεγάλη ομολογουμένως, αλλά αυτό δεν είναι κακό, να σας βοηθήσουμε μέσα από το medinova.gr να βρείτε τρόπους να αγαπήσετε τον εαυτό σας, να μάθετε να φροντίζετε εσάς και τους οικείους σας, να είστε, να νοιώθετε και να φαίνεστε (με αυτήν ακριβώς τη σειρά…) υγιείς.

Ευελπιστούμε να σας βοηθήσουμε να «εκπαιδεύσετε» τον εαυτό σας να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι είναι καλό για εσάς, ποιες τροφές προωθούν την καλή υγεία, ποιες πρέπει να αποφεύγετε και τι σας κάνει να αισθάνεστε ευεξία. Να μην διστάζετε να μιλήσετε για μια ασθένεια, αλλά να έχετε το σθένος και την αποφασιστικότητα να την αντιμετωπίσετε. Να μη την ξορκίζετε φοβούμενοι να πείτε ακόμα και το όνομά της, γιατί έτσι περιχαρακώνεστε, ελαττώνετε την άμυνά σας και στερείστε την ενέργεια που θα σας επιτρέψει να την αντιπαλέψετε και να βγείτε νικητές. Κατά… διαστήματα θα σας υποβάλλουμε και σε… τεστ με τη μορφή κουίζ για το πόσα ακριβώς γνωρίζετε και πόσα ακόμα πρέπει να μάθετε για όλα όσα σας αφορούν.

Η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό και οφείλουμε να το διαφυλάττουμε ως κόρην οφθαλμού. Ειδικά τώρα, με την κρίση, που τα προβλήματα πολλές φορές μας αποσυντονίζουν και έχουμε την τάση να παραμελούμε τον εαυτό μας, για να προσφέρουμε την ενέργειά μας εκεί που απαιτούν οι καταστάσεις της ζωής μας. Κι όμως! Για να υπάρχει αυτή η ενέργεια, οφείλουμε να είμαστε πρώτα εμείς υγιείς και δυνατοί. Γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να γίνουμε δοτικοί και να προσφέρουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Εμείς θα είμαστε εδώ για να σας το θυμίζουμε καθημερινά, με άρθρα και συμβουλές, όσο πιο κατανοητά γίνεται, για να σας στηρίζουμε με τα θέματά μας ψυχολογικά για όλα όσα πρέπει να αντιμετωπίσετε, προσπαθώντας να αφουγκραστούμε το σφυγμό σας. Πηγές μας είναι οι πιο αξιόπιστες ιατρικές ιστοσελίδες της Αμερικής και της Ευρώπης και οι πλέον έγκριτοι Έλληνες επιστήμονες. Δεν είμαστε ένα -ακόμα- απρόσωπο site στη διαδικτυακή κοινότητα. Επιθυμούμε να εκμεταλλευτούμε την δύναμη της διαδραστικότητας και να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας μαζί σας μέσα από το site και μέσα από τη σελίδα μας στο facebook. Γι’ αυτό, μη διστάζετε να μας ρωτάτε για να σας δίνουμε απαντήσεις, μη διστάζετε να μας κάνετε παρατηρήσεις για να γινόμαστε καλύτεροι. Kαλώς σας βρήκαμε!