Τα σημάδια ύπαρξης πέτρας των νεφρών στην ουρήθρα

Παρόλο που οι πέτρες στα νεφρά μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα φυσιολογικής δυσλειτουργίας, μελέτες έχουν δείξει πως μια διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά μπορεί να είναι η κύρια πηγή του κακού.

Μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα ύπαρξης πέτρας των νεφρών στην ουρήθρα περιλαμβάνουν μέτριους έως σοβαρούς μυϊκούς πόνους που ποικίλουν σε θέση. Τυπικά, αυτοί οι πόνοι εμφανίζονται στα πλευρά αν και μπορούν επίσης να περιστρέφονται πίσω και μέσα στην κοιλιά και στη βουβωνική χώρα.

Αλλα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν αλλαγές στην ούρηση, όπως μια αυξημένη ανάγκη για ούρηση ή αίμα στα ούρα. Πέτρες στα νεφρά που έχουν  μείνει χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, εμετό και πολύ υψηλό πυρετό.

Ενα από τα πιο κλασικά πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει μια πέτρα των νεφρών στην ουρήθρα είναι οι μυϊκοί πόνοι που είναι έξω από τα συνηθισμένα. Συνήθως αυτοί οι πόνοι αρχίζουν στο πλάι και κινούνται προς το κάτω μέρος της πλάτης. Επιπλέον, ο πόνος μπορεί επίσης να αντανακλά κάτω από τα πλευρά στο πίσω μέρος του σώματος ή μπορεί να παραμένει στην κοιλιακή χώρα και να κινείται προς τα κάτω, προς τη βουβωνική χώρα.

Παρόλο που η ύπαρξη πέτρας των νεφρών στην ουρήθρα μπορεί να έχει πολλά σημεία προέλευσης, παράγει σχεδόν πάντα ένα αδύνατο κύμα πόνου που όμως σταδιακά αυξάνει σε ένταση όσο περνάει ο χρόνος και μπορεί να διαρκέσει από 20 έως και 60 λεπτά κάθε φορά. Από αυτούς τους πόνους δεν μπορεί κανείς να απαλλαγεί μέσω μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μαξιλαριών θερμότητας ή παγόλουτρων.

stone
H πέτρα μεταφέρεται από το νεφρό στην ουρήθρα, τον σωληνοειδή πόρο μέσω του οποίου αποβάλλονται τα ούρα και καταλήγει στην ουροδόχο κύστη.

Ενα άλλο συνηθισμένο σημάδι ύπαρξης πέτρας των νεφρών στην ουρήθρα είναι οι αλλαγές στην ούρηση. Συνήθως αυτές περιλαμβάνουν μια αυξημένη ανάγκη για ούρηση, αν και μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να βιώσουν πόνο κατά την ούρηση. Επιπλέον, άλλες συνηθισμένες αλλαγές στην ούρηση μπορεί να είναι αίμα στα ούρα, ούρα με θολή εμφάνιση ή ούρα με πολύ αποκρουστική οσμή. Σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις τα άτομα που πάσχουν από την πάθηση μπορεί να εμφανίσουν σημαντικά μειωμένη ροή ή να μην είναι καν σε θέση να αποβάλλουν ούρα.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, όταν τα άτομα που πάσχουν από πέτρα στα νεφρά που έχει μετακινηθεί στην ουρήθρα δεν επιδιώξουν να πάρουν άμεση ιατρική βοήθεια, μπορεί να παρουσιάσουν ναυτία, εμετό ή υψηλό πυρετό. Επιπλέον, ενώ μια πέτρα στα νεφρά που έχει ήδη μετακινηθεί στην ουρήθρα δεν είναι συνήθως απειλητική για τη ζωή, μπορεί ωστόσο να έχει σοβαρές επιπτώσεις, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Η έρευνα έδειξε ότι χωρίς θεραπεία οι πέτρες στα νεφρά μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνιες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή ακόμα και σε βλάβες στα νεφρά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει