3 τρικ για να αποφύγετε τους πειρασμούς

Αν κατηγορείτε τον εαυτό σας για το ότι καταβροχθίζετε έναν αξιοσημείωτο αριθμό γλυκών μόλις κάνετε ένα διάλειμμα στη δουλειά σας, δεν πρέπει να είστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας.

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την παρόρμησή σας παίζει και το περιβάλλον. Το περιβάλλον είναι γεμάτο ερεθίσματα, που δυστυχώς δεν λειτουργούν όλα προς όφελός σας. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Υπάρχουν όμως κάποια τρικ που θα σας επιτρέψουν να αντισταθείτε γενναία. Δείτε τα 3 πιο σημαντικά απ’ αυτά:

Καταργήστε την ακαταστασία

Είναι το τραπέζι της κουζίνας σας ένα χάος; Μήπως ένα χάος είναι και ο χώρος εργασίας σας; Το τραπέζι που είναι πάνω ο υπολογιστής σας; Ενα μέρος που είναι ακατάστατο, μας ωθεί να τρώμε περισσότερο φαγητό λένε οι μελέτες. Ορίστε λοιπόν έναν καθαρό χώρο για να φάτε το γεύμα, το δείπνο ή το σνακ σας ώστε να μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς να σας αποσπά οτιδήποτε την προσοχή.

Φροντίστε να έχετε μια «έξοδο κινδύνου»

Πριν έρθει κάποια γιορτή ή εκδήλωση όπου αναμένεται να υπάρχει πολύ φαγητό, ή μεγάλο κέρασμα, επαναλάβετε μερικές φορές στο μυαλό σας κάποιες προτάσεις που θα σας οδηγήσουν στην αυθυποβολή, ώστε να μην φάτε υπερβολικά. Μπορεί να είναι κάτι απλό όπως: «Είναι εκπληκτικά, αλλά έχω φάει ήδη ένα μεγάλο γεύμα», που μπορεί να λειτουργήσει, αφενός επειδή θα έχετε κατά κάποιο τρόπο πείσει τον εαυτό σας ότι πράγματι έτσι έγινε, αφετέρου επειδή από τη στιγμή που θα το ξεστομίσετε, δεν θα μπορείτε πια να… καταβροχθίσετε ό,τι βρεθεί μπροστά σας με μάρτυρες όσους άκουσαν ότι έχετε ήδη φάει.

Μην μπαίνετε στο Facebook όταν πεινάτε

Βλέποντας μια φωτογραφία κάποιου φίλου σας μπροστά από μια τεράστια πίτσα ή ένα λαχταριστό γλυκό, το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να πάτε κατευθείαν στο ψυγείο. Γι’ αυτό αν δεν έχετε φάει, μείνετε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή πάρτε ένα υγιεινό σνακ στο χέρι σας για να μην υποκύψετε στον πειρασμό να φάτε κάτι πιο παχυντικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει