5 τρόποι για να προστατεύσετε το δέρμα σας

Είναι αναγκαίο για τον καθένα μας να προστατεύει το δέρμα του, λόγω του ζωτικού ρόλου που αυτό έχει στην προστασία του σώματός μας. Η φροντίδα αυτή δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα περίπλοκη ή χρονοβόρα.

Μπορεί εύκολα να γίνει δεύτερη φύση μας, όπως το βούρτσισμα των δοντιών μας.

Διαβάστε πέντε συμβουλές προστασίας που μπορούν να κρατήσουν το δέρμα σας μακριά από σκασίματα, πρόωρη γήρανση και κυρίως, μακριά από τον καρκίνο του δέρματος.

Και μην ξεχνάτε: Προστατευμένο δέρμα, σημαίνει όμορφο δέρμα.

1. Βάλτε όριο στην έκθεσή σας στον ήλιο

Εχετε ακούσει το μήνυμα εκατομμύρια φορές και υπάρχει λόγος για αυτή την επανάληψη. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου προκαλούν πολλούς τύπους βλάβης στο δέρμα:

* Καρκίνος του δέρματος

* Ρυτίδες

* Πανάδες

* Σημάδια ηλικίας

* Αποχρωματισμοί

* Καλοήθεις όγκοι

Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που παρέχουν προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε το δέρμα σας να δείχνει φρέσκο ​​και νεανικό:

* Χρησιμοποιήστε αντηλιακό κάθε μέρα και απλώστε ξανά τακτικά κάθε φορά που βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

* Καλύψτε το δέρμα, φορώντας μακρυμάνικα πουκάμισα, παντελόνια, και πλατύγυρο καπέλο.

* Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, όταν ο ήλιος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, συνήθως μεταξύ 10:00 και 15:00.

* Λάβετε υπόψιν ότι τo σολάριουμ είναι εξίσου επιβλαβές με το άμεσο ηλιακό φως, καθώς επίσης εκπέμπει υπεριώδεις ακτίνες.

2. Παραμένετε ενυδατωμένοι

Η διατήρηση της ενυδάτωσης στο δέρμα σας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία του. Το δέρμα που είναι σωστά ενυδατωμένο διατηρεί την ελαστικότητά του και μπορείτε να αποτρέψετε την πιθανότητα να γίνει φολιδωτό και να σκάσει.

* Πίνετε πολύ νερό. Αυτό είναι το κλειδί για την ενυδάτωση του δέρματός σας.

* Χρησιμοποιήστε τη σωστή ενυδατική κρέμα ή λοσιόν για τον τύπο του δέρματός σας και απλώστε την αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους σας. Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν θειικά άλατα νατρίου, καθώς το συστατικό αυτό αφαιρεί τα φυσικά έλαια που απαιτούνται από το δέρμα σας.

* Κάντε ένα ζεστό (όχι καυτό) ντους ή μπάνιο, και περιορίστε το σε ένα διάστημα 5-10 λεπτών. Μοιάζει οξύμωρο, αλλά η έκθεση στο νερό στεγνώνει πραγματικά το δέρμα σας. Αν το ξηρό δέρμα επιμένει, σκεφτείτε να μειώσετε τον αριθμό των ντους που κάνετε.

3. Πάρτε προφυλάξεις για την υγεία

Οι πληγές που προκαλούνται από μια ιογενή λοίμωξη του δέρματος σε σημεία που συνορεύουν με τα χείλη μπορούν να συμβάλουν στην ακμή και σε άλλες δερματικές παθήσεις. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε ό,τι αγγίζει το δέρμα σας, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητές σας να εκτεθείτε σε μικρόβια:

* Μην μοιράζεστε προσωπικά αντικείμενα, όπως τα λιπ γκλος ή οι οδοντόβουρτσες

* Μην μοιράζεστε ποτά με τους άλλους ανθρώπους

* Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα δάχτυλά σας ή με αντικείμενα όπως τα ακουστικά των τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους, γιατί περιέχουν πολλά μικρόβια.

4. Χρησιμοποιήστε απαλή φροντίδα του δέρματος

Πλένετε το πρόσωπό σας, γιατί είναι σημαντικό να απομακρύνετε τη βρωμιά, τη λιπαρότητα, τα μικρόβια και τα νεκρά κύτταρα. Ωστόσο, το τρίψιμο του προσώπου σας προκαλεί ερεθισμό που μπορεί να οδηγήσει σε σκασμένο δέρμα που, με τη σειρά του, μπορεί να το κάνει ευάλωτο.

Για καλύτερα αποτελέσματα:

* Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ζεστό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό

* Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με μια πετσέτα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις

* Ξεπλύνετε καλά μετά το πλύσιμο για να αφαιρέσετε όλα τα σαπούνια και τα υπολείμματα.

* Ταμπονάρετε (μην τρίβετε) το ξηρό δέρμα. Στη συνέχεια, απλώστε ενυδατική κρέμα προσώπου

5. Γνωρίστε το δέρμα σας

Δώστε προσοχή σε περίεργες φακίδες, ελιές και εξογκώματα στο δέρμα σας και συμβουλευτείτε το γιατρό σας, εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή. Για παράδειγμα, μια αλλαγή σε ελιά, θα μπορούσε να είναι ένδειξη καρκίνου του δέρματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει θεραπεία για τυχόν λοιμώξεις στο δέρμα σας. Αλλες δερματικές παθήσεις που αξίζουν μια επίσκεψη δερματολόγο περιλαμβάνουν συχνή ακμή, φλεγμονή ή ερεθισμένο ξηρό δέρμα, καθώς και δερματικά εξανθήματα ή ερεθισμοί που δεν περνούν, γιατί όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι σημάδια δερματίτιδας ή φλεγμονής του δέρματος.

Με την κατάλληλη φροντίδα μπορείτε να περιποιηθείτε το δέρμα σας εξωτερικά, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, αλλά και εσωτερικά, με σωστή διατροφή.

Τέλος, μη διστάσετε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια για οποιοδήποτε πρόβλημα παρατηρήσετε, ώστε να επιλυθεί γρήγορα και με το σωστό τρόπο. Αποφύγετε να βάλετε το δέρμα σας σε κίνδυνο και μην αφήσετε δερματικές καταστάσεις να «σέρνονται»…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει