6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής, με διεθνή συμμετοχή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνεται στις 9-11 Οκτωβρίου 2020 στα Καμένα Βούρλα στο ξενοδοχείο «Γαλήνη».

Στο συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώνεται από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και τον ΟΠΑΣΤΕ, συμμετέχουν εκλεκτοί εμπειρογνώμονες διεθνώς καταξιωμένοι, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική.

Το συνέδριο αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην προβολή και στην καθιέρωση διεθνώς της Ιαματικής Ιατρικής για την αναβίωση του πνεύματος του Ιπποκράτη, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως θεραπευτικό και σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Ιαματικής Ιατρικής αλλά και της Ιατρικής γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχουν διαλέξεις, workshops και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με φυσική παρουσία και live streaming.

Στο συνέδριο αυτό αποτυπώνονται και οι προσδοκίες ανάδειξης της χώρας μας ως παγκόσμιο Healthresort-Medispa για άτομα 3ης και 4ης ηλικίας και χρονίως πάσχοντες, αλλά και κυρίως προληπτικά, υπό την ιατρική πάντα κάλυψη των έμπειρων και διεθνώς καταξιωμένων Eλλήνων ιατρών για να σταματήσουμε το «braindrain» και να αναπτύξουμε το «braingain», καθόσον θα αυξάνεται το ενδιαφέρον διεθνώς για την αναζήτηση αναβαθμισμένων ιατρικών υπηρεσιών θεραπείας, αποκατάστασης, αντιγήρανσης και ευεξίας στην Ελλάδα.

O Kωνσταντίνος Κουσκούκης, καθηγητής Δερματολογίας, Νομικός, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Δερματολογίας-Νομικός και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Κουσκούκης, η Ελλάδα κατέχει ξεχωριστή θέση στην Ιαματική Ιατρική, λόγω του φυσικού της πλούτου σε πλούσιες ιαματικές πηγές (διαθέτει 750 ιαματικές πηγές εκ των οποίων οι 109 είναι ενεργοποιημένες και 44 εξ αυτών αναγνωρισμένες με ΦΕΚ για θεραπευτικές χρήσεις).

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις ευνοϊκότατες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, θα μπορούσε να αναδείξει την Ελλάδα σε έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για ιαματικό τουρισμό, με τη δημιουργία και της αναγκαίας τουριστικής υποδομής.

Τι είναι η Ιαματική Ιατρική

Η Ιαματική Ιατρική με τη βοήθεια της επιστημονικής τεκμηρίωσης της θερμικής, μηχανικής, χημικής και ειδικότερα της βιολογικής και ανοσολογικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων, αναδείχτηκε ως μία συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στην θεραπευτική γκάμα της κλασικής Ιατρικής.

Οι θεραπευτικές μέθοδοι της Ιαματικής Ιατρικής είναι η εξωτερική υδροθεραπεία, η ποσιθεραπεία, η εισπνοθεραπεία, η πηλοθεραπεία, η αλατοθεραπεία, η θαλασσοθεραπεία, η σπηλαιοθεραπεία και η βιομετεωρολογική θεραπεία.

Η Ιαματική Ιατρική ως συμπληρωματική θεραπεία βοηθά στην θεραπεία, αποκατάσταση και αποθεραπεία της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας αλλά και προληπτικά, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια του γήρατος, με την εφαρμογή προδιαγραφών μακροζωίας και ευζωίας. Ειδικότερα, η Ιαματική Ιατρική έχει θεραπευτική δράση σε παθήσεις μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος, καθώς και σε γυναικολογικές, αλλεργικές και ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις.

Παράλληλα, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα με την Λουτροθεραπεία και Πηλοθεραπεία σε πολλές δερματολογικές παθήσεις όπως αλλεργικές δερματίτιδες, ακμή, ροδόχρου ακμή, ιχθυάσεις, κερατοδερμίες και ειδικότερα στην ψωρίαση. Η ψωρίαση αποτελεί μια συστηματική χρονία φλεγμονώδη νόσο που μπορεί να συνυπάρχει με ψωριασική αρθρίτιδα και ποικίλα αυτοάνοσα νοσήματα και σχετίζεται με μεταβολικό σύνδρομο και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πρόγραμμα και τις συμμετοχές του Συνεδρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει