Εχετε ψείρες; Φταίνε τα selfies!

Μπορεί μια φωτογραφία να είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι κόλλησε το παιδί σας ψείρες; Αν η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η γνωστή selfie που βγάζουν τα παιδιά με το κινητό και ανεβάζουν στο διαδίκτυο, δεν αποκλείεται!

Οι έφηβοι κολλάνε σχεδόν κάθε μέρα τα κεφάλια τους για να βγάλουν φωτογραφίες τους εαυτούς τους με το κινητό, τα γνωστά selfies κι έτσι αν ένας απ’ αυτούς… συγκατοικεί με το γνωστό έντομο που αποικίζει το τριχωτό της κεφαλής, την ψείρα δηλαδή, αυτή δεν πρόκειται να σνομπάρει τους κολλητούς τους.

Οι ψείρες εξαπλώνονται από κεφάλι σε κεφάλι, αφού αυτός είναι ο κύριος τρόπος επαφής τους με άλλο ξενιστή. Σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση ότι μεταδίδονται μέσω ανταλλαγής καπέλων, χτενών, από μαξιλαροθήκες και άλλα πράγματα που αγγίζουν τα μαλλιά σας, αυτός ο τρόπος μετάδοσης είναι σπάνιος. Επίσης, οι ψείρες δεν πετάνε, ούτε πηδάνε όπως νομίζουν μερικοί. Απλά περπατάνε πάνω στο κεφάλι σας, επομένως αν ακουμπήσετε το κεφάλι κάποιου άλλου, μπορεί να αλλάξουν… συγκάτοικο.

Τα καλά νέα; Είναι αρκετά απίθανο να κολλήσετε ψείρες από τα selfies. Nαι, μπορεί κάποιος να κολλήσει ψείρες από κάποιον φίλο του που θα βγει μαζί του μία selfie φωτογραφία, αλλά σε τελική ανάλυση πόσοι από τους φίλους σας περπατάνε τριγύρω με ένα κεφάλι γεμάτο ψείρες;

Επειτα, οι ενήλικες είναι πολύ πιο σπάνιο να κολλήσουν ψείρες. Το πιο πιθανό είναι να συμβεί σε παιδιά μεταξύ 3 έως 11 ετών. Σε αντίθεση με τα παιδιά και τους εφήβους που μπορεί να αργήσουν να το ανακαλύψουν, οι ενήλικες τείνουν να γνωρίζουν πολύ περισσότερα πράγματα σχετικά με την υγιεινή. Αν ένα παιδί ή ένας έφηβος έχει φαγούρα στο κεφάλι μπορεί να μη δώσει σημασία, ενώ ένας ενήλικας κατά πάσα πιθανότητα θα αναζητήσει το πρόβλημα και βεβαίως τη λύση του.

Αλλά και για τους εφήβους τα selfies μόνο δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα, αν κάποιος φίλος τους διατηρεί στο κεφάλι του… λαθρεπιβάτες και το κρατάει μυστικό, χωρίς να κάνει τίποτα να απαλλαγεί απ’ αυτούς, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο.

Επομένως, δεν χρειάζεται τόσος πανικός. Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που θα πρέπει να μας κάνουν να ανησυχούμε.

Αλλωστε αν κάποιος ανησυχεί σοβαρά έχοντας βρει κάποια άσπρα πράγματα στο τριχωτό της κεφαλής και δεν του μοιάζουν με πιτυρίδα, μπορεί να επισκεφτεί έναν δερματολόγο ή ένα φαρμακείο και το πρόβλημα θα λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ωστόσο, καλού κακού την επόμενη φορά που θα βγάλετε μία selfie μην πλησιάζετε τόσο πολύ το κεφάλι του κολλητού ή της κολλητής σας. Για την ψυχική σας ηρεμία περισσότερο…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει