Γιατί οι άνδρες αγαπούν το γυναικείο σώμα

Είτε είναι λάτρεις του γυναικείου στήθους, είτε των γυναικείων ποδιών, είτε των γυναικείων οπισθίων, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Oι άνδρες είναι δύσκολο να αντισταθούν στη γυναικεία φιγούρα.

Αν ρωτήσετε τον σύντροφό σας τι αγαπάει περισσότερο πάνω στο σώμα σας, ενδεχομένως να σάς  δώσει μια «πολιτικά ορθή» απάντηση, όπως «τα μάτια σου» ή «το χαμόγελό σου». Ωστόσο, αν είναι ειλικρινής μαζί σας θα μπορούσε να παραδεχθεί ότι αυτό που τον τράβηξε πραγματικά σ’ εσάς είναι τα γυναικεία σας χαρακτηριστικά, όπως το στήθος ή οι καμπύλες σας.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, εξέτασε ακριβώς τι είναι αυτό που κάνει το αρσενικό βλέμμα να πέφτει πάνω στο γυναικείο σώμα. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους άνδρες να καθίσουν σε ένα φωτογραφικό μπουθ, και άρχισαν να τούς δείχνουν μια σειρά από φωτογραφίες διαφορετικών γυναικών, με το σώμα μερικών απ’ αυτές να αλλάζει σε πιο καμπυλόγραμμο και με το σώμα άλλων να παραμένει ως είχε. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες αφιέρωναν περισσότερο χρόνο παρατηρώντας τα σώματα των γυναικών, απ’ ό,τι τα πρόσωπά τους, αλλά κυριολεκτικά μηδένισαν το ενδιαφέρον τους για χαρακτηριστικά όπως το χαμόγελο, όταν τούς έδειξαν τις φωτογραφίες των καμπυλόγραμμων γυναικών.

Τα ευρήματα δεν εξέπληξαν τους ερευνητές. Ολοι γνωρίζουμε πως οι άνδρες είναι οπτικά όντα όταν πρόκειται για τη σεξουαλική έλξη και αυτή η μελέτη φαίνεται να επιβεβαιώνει τη φυσική τους εστίαση. Οι άνδρες είναι βιολογικά προγραμματισμένοι να αναζητήσουν ορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά όπως μεγάλα στήθη και μικρή αναλογία μέσης-ισχίων, ενδεχομένως επειδή πρόκειται για παραδοσιακές ενδείξεις νεότητας και γονιμότητας.

Για την ακρίβεια, υπάρχει πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Radboud στην Ολλανδία που διαπίστωσε ότι ακόμα και τυφλοί άνδρες ανταποκρίθηκαν σ’ αυτά τα στοιχεία. Από τους άνδρες ζητήθηκε να ακουμπήσουν μοντέλα που είχαν διαφορετικές αναλογίες μέσης-ισχίων και στη συνέχεια να επιλέξουν ποιο θεωρούσαν το καλύτερο. Σχεδόν όλοι επέλεξαν το μοντέλο με τη χαμηλότερη αναλογία μέσης-ισχίων, όπως ακριβώς έκαναν και οι άνδρες που δεν είχαν πρόβλημα όρασης.

Ενώ οι άνδρες είναι πια αποδεδειγμένο ότι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα φυσικά χαρίσματα των γυναικών, εντούτοις δεν είναι οι μόνοι που παρατηρούν τις γυναίκες από την κορυφή ως τα νύχια. Οι ερευνητές έβαλαν και γυναίκες στα φωτογραφικά μπουθ και διαπίστωσαν ότι κι εκείνες είχαν την τάση να παρατηρούν περισσότερο τα σώματα των γυναικών παρά τα πρόσωπά τους. Αυτό συμβαίνει πιθανόν επειδή έχουν κοινωνικοποιηθεί να προσδιορίζουν ορισμένα χαρακτηριστικά (όπως μια λεπτή μέση και πλούσια στήθη) ως επιθυμητά, ως εκ τούτου αναζητούν αυτές τις ιδιότητες σε άλλες γυναίκες, με τον ίδιο τρόπο που προσπαθούν οι ίδιες να τις πετύχουν.

Τα καλά νέα είναι ότι η μελέτη επιβεβαιώνει πως οι άνδρες δεν θέλουν τη σύντροφό τους να είναι εξαιρετικά λεπτή ή να χάσει πολύ βάρος. Όπως πολλές έρευνες έχουν δείξει, οι άνδρες τείνουν να προτιμούν τις καμπύλες και τις πιο «γεμάτες» φιγούρες που έχουν λίγο παραπάνω στο πάνω ή στο κάτω μέρος του σώματος. Γι’ αυτό οι γυναίκες δεν πρέπει να ανησυχούν αν δεν μοιάζουν στα μοντέλα που βλέπουν στην τηλεόραση ή στα περιοδικά. Οι σύντροφοί τους τις αγαπούν όπως ακριβώς είναι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει