Κίνδυνοι για το μάτι από τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Η ομορφιά είναι κάτι που προσελκύει. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να γίνουν ελκυστικοί. Τα μάτια θεωρούνται παράθυρο στον κόσμο και κάνουμε κάθε προσπάθεια αυτό το παράθυρο να είναι μαγευτικό.

Η χρήση της ψεύτικης βλεφαρίδας είναι αρκετά κοινή στις μέρες μας. Ομως, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που προκύπτουν από τις ψεύτικες βλεφαρίδες και πολλές γυναίκες που τις επιλέγουν, τούς αγνοούν.

Ας δούμε ποιοι είναι οι σημαντικότεροι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση τους:

Βλάπτουν τις φυσικές βλεφαρίδες

Στα περισσότερα ινστιτούτα αισθητικής χρησιμοποιείται η χημική ουσία φορμαλδεΰδη για να κολλήσουν οι τεχνητές βλεφαρίδες. Ομως, αυτή η χημική ουσία, όπως και οποιαδήποτε άλλη χημική ουσία που χρησιμοποιείται, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις φυσικές βλεφαρίδες. Η πίεση που εφαρμόζεται, οδηγεί σε κατεστραμμένα θυλάκια βλεφαρίδων και κάνει τις βλεφαρίδες τόσο εύθραυστες που μπορούν εύκολα να σπάσουν. Οι ερεθιστικές αυτές ουσίες προκαλούν επίσης αποβολή των φυσικών βλεφαρίδων, πολύ πριν έρθει η φυσιολογική στιγμή για να πέσουν.

Παγιδεύουν την βρωμιά

Κανονικά η δουλειά της βλεφαρίδας είναι να εμποδίζει τη βρωμιά και τις επιβλαβείς για τον οργανισμό ουσίες να εισέρχονται σ’ αυτόν μέσω του ματιού. Ομως, η τεχνητή βλεφαρίδα δεν μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο. Αντίθετα, μπορεί να γίνει το «σπίτι» πολλών βλαπτικών παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες για το μάτι, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε τύφλωση.

Αλλεργική αντίδραση

Ο ερεθισμός από το συγκολλητικό υλικό που χρησιμοποιείται, μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις που περιλαμβάνουν επιπεφυκίτιδα, κερατίτιδα και ερυθρότητα του οφθαλμού. Το κοκκίνισμα του ματιού είναι η πιο κοινή παρενέργεια της τεχνητής βλεφαρίδας.

Δυσκολία στην καθημερινότητα

Οι τεχνητές βλεφαρίδες είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως το πλύσιμο του προσώπου, το μπάνιο, ή ακόμα σωματικών δραστηριοτήτων όπως το κολύμπι κ.λπ. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν κολλήσει τεχνητές βλεφαρίδες και τις χρησιμοποιούν μόνιμα, ακριβώς επειδή εξαιτίας τους έχασαν τις φυσιολογικές τους βλεφαρίδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει