Τεστ σάλιου προβλέπει τη θνησιμότητα

Μια νέα εντυπωσιακή έρευνα δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο Plos One, και αφορά την ανίχνευση της θνησιμότητας ενός ατόμου μέσω των αντισωμάτων που βρίσκονται στο ανθρώπινο.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Birmingham ανέλυσαν τη σχέση μεταξύ του αντισώματος IgA και ποσοστών θνησιμότητας στο γενικό πληθυσμό και διαπίστωσαν ότι υπάρχει αρνητική σχέση μεταξύ του ρυθμού έκκρισης του αντισώματος IgA και της θνησιμότητας από διάφορα αίτια, ενώ υπήρχε πολύ μεγάλη σχέση με τη θνησιμότητα από διάφορους καρκίνους, εκτός από τον καρκίνο του πνεύμονα.

Στη μελέτη συμπεριλήφθησαν 639 ηλικιωμένοι, ηλικίας 63 ετών την περίοδο που έδωσαν δείγμα σάλιου. Οι επιστήμονες μέτρησαν το ρυθμό έκκρισης του αντισώματος IgA και το ποσοστό θνησιμότητας μέσα στα επόμενα 19 χρόνια.

Ωστόσο, σημειώνουν ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το πόσο καλά παράγουμε αντισώματα και πώς θα διατηρήσουμε τα επίπεδά τους, όπως η ηλικία, η κληρονομικότητα, η νόσος, αλλά η γενική κατάσταση της υγείας. Επιπροσθέτως, μπορούν να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό την παραγωγή αντισωμάτων το στρες, η διατροφή, η άσκηση, η κατανάλωση αλκοόλ και φυσικά το κάπνισμα.

Παρόλα αυτά, όπως υποστηρίζουν, τα δείγματα σάλιου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο τσεκ απ, αρκεί να κατανοήσουμε καλύτερα το ρυθμό έκκρισης του αντισώματος IgA, που θα εθεωρείτο αιτία ανησυχίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει