10 οφέλη από το σεξ που δεν τα περιμένατε

Είναι γνωστό πως τα οφέλη του σεξ εκτείνονται πολύ πέρα από την κρεβατοκάμαρα, αφού εκτός από την προσωπική απόλαυση που μπορεί να προσφέρει, εκτοξεύει την διάθεση και ανεβάζει την ψυχολογία.

Ομως, τα οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής δεν σταματούν εκεί. Αντανακλούν στην γενικότερη υγεία του ανθρώπου. Δείτε τι μπορεί να προσφέρει το σεξ στην υγεία σας που ίσως δεν το γνωρίζατε.

1. Βοηθά να κρατήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό

Οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι αρρωσταίνουν λιγότερο. Εχουν υψηλότερα επίπεδα αντοχής απέναντι στα μικρόβια, τους ιούς και τους άλλους εισβολείς. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσιλβάνια διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων, σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.

Θα πρέπει, βέβαια, παράλληλα να κάνετε ακόμα όλα τα άλλα πράγματα που κάνουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα ευτυχισμένο, όπως:

* Να τρώτε σωστά

* Να είστε δραστήριοι σωματικά

* Να κοιμάστε αρκετά και καλά

* Να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό αν δεν γνωρίζετε την σχέση του/της συντρόφου σας με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

2. Ενισχύει τη λίμπιντό σας

Εχετε λαχτάρα για μια πιο έντονη σεξουαλική ζωή; Το σεξ μπορεί να βοηθήσει την ενίσχυση της λίμπιντο. Για τις γυναίκες αυξημένη λίμπιντο σημαίνει καλύτερη κολπική λίπανση, καλύτερη ροή αίματος και ελαστικότητα, όλα εκείνα που τις κάνουν να αισθάνονται καλύτερα και να απολαμβάνουν το σεξ.

3. Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες

Μια δυνατή πύελος είναι σημαντική για την αποφυγή της ακράτειας, κάτι που επηρεάζει περίπου το 30% των γυναικών σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Το καλό σεξ είναι σαν μια προπόνηση για τους μύες της πυέλου. Οταν έχετε οργασμό προκαλεί συσπάσεις σ’ αυτούς τους συγκεκριμένους μύες και έτσι τους δυναμώνει.

4. Μειώνει την αρτηριακή σας πίεση

Η έρευνα δείχνει μια σχέση μεταξύ σεξ και μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η σεξουαλική επαφή συγκεκριμένα και όχι ο αυνανισμός μειώνει τη συστολική αρτηριακή πίεση.

5. Μετρά ως άσκηση

Το σεξ είναι πραγματικά μια μορφή άσκησης. Μπορεί να μην καταφέρνει να αντικαταστήσει τον διάδρομο, ωστόσο δεν παύει να μετράει. Το σεξ καίει περίπου πέντε θερμίδες το λεπτό, τέσσερις θερμίδες περισσότερες από το να κάθεστε να παρακολουθείτε τηλεόραση. Δυναμώνει τους καρδιακούς ρυθμούς και χρησιμοποιεί διάφορους μύες.

Γι’ αυτό το λόγο βάλτε το στο… πρόγραμμά σας. Για την ακρίβεια, βρείτε χρόνο να συμπεριλάβετε το σεξ στις δραστηριότητές σας σε τακτική βάση. Οπως ακριβώς η σωματική άσκηση, έτσι κι αυτό βοηθά να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την υγεία.

6. Μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

Μια καλή σεξουαλική ζωή κάνει καλό στην καρδιά σας. Πέραν του ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, το σεξ βοηθά στη διατήρηση των οιστρογόνων και κρατάει τα επίπεδα της τεστοστερόνης σε ισορροπία. Οταν κάτι απ’ αυτά είναι χαμηλά, αρχίζουν τα προβλήματα, όπως η οστεοπόρωση, ακόμα και η καρδιακή νόσος.

Στη διάρκεια μιας μελέτης οι άνδρες που είχαν σεξουαλική επαφή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, είχαν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο, από τους άνδρες που είχαν σπάνιες σεξουαλικές επαφές.

7. Μειώνει τον πόνο

Πριν αποφασίσετε να πάρετε μια ασπιρίνη, δοκιμάστε να έχετε έναν οργασμό. Ο οργασμός έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μπλοκάρει τον πόνο, επειδή απελευθερώνει μια ορμόνη που βοηθά στην αύξηση του ορίου του πόνου.

Ακόμα και η διέγερση χωρίς επίτευξη οργασμού μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο. Η κολπική διέγερση μπορεί να εμποδίσει τον χρόνιο πόνο στην πλάτη και τα πόδια και πολλές γυναίκες έχουν παραδεχθεί ότι η αυτο-διέγερση μείωσε τις κράμπες της περιόδου, τους αρθριτικούς πόνους και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και τον πονοκέφαλο.

8. Μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη

Το σεξ μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο του προστάτη. Οι άνδρες που εκσπερματώνουν συχνά (τουλάχιστον 21 φορές το μήνα) έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of the American Medical Association.

Σ’ αυτή την περίπτωση, μάλιστα δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σύντροφος. Μετράει ως μέτρο προστασίας και ο αυνανισμός.

9. Βελτιώνει τον ύπνο

Οι άνδρες ειδικά κοιμούνται πολύ καλύτερα με το σεξ για έναν συγκεκριμένο λόγο: Μετά τον οργασμό, απελευθερώνεται η ορμόνη προλακτίνη που είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα χαλάρωσης και υπνηλίας. Αυτή μάλιστα είναι και μια καλή δικαιολογία απέναντι στις γυναίκες που διαμαρτύρονται πως ο σύντροφός τους κοιμάται σχεδόν αμέσως μετά το σεξ. Δεν φταίει ο ίδιος, αλλά η προλακτίνη…

10. Ανακουφίζει από το στρες

Το να είναι κάποιος κοντά στο σύντροφό του μπορεί να απαλύνει το στρες και να τον απαλλάξει από το άγχος. Ενα τρυφερό αγκάλιασμα μπορεί να απελευθερώσει ορμόνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μια χημική ουσία που αυξάνει την ευχαρίστηση και διεγείρει το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου.

Το σεξ και η οικειότητα μπορούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας και την ευτυχία σας. Δεν κάνουν όμως μόνο αυτό… Βοηθούν να ζείτε μια φυσιολογική, υγιή ζωή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει