10 στατιστικά στοιχεία για το σεξ που ίσως δεν γνωρίζετε

Ο κόσμος είναι γεμάτος αριθμούς και το σεξ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Μπορεί να εκπλαγείτε με κάποια στατιστικά στοιχεία που το αφορούν, τα οποία ούτε καν μπορεί να φανταζόσασταν ότι είναι έτσι.

Διαβάστε παρακάτω τα πιο εκπληκτικά απ’ αυτά:

1. Αριθμός συντρόφων. Σύμφωνα με μια έρευνα του Durex, οι άνδρες σε όλο τον κόσμο είχαν κατά μέσο όρο 13 ερωτικές συντρόφους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ οι γυναίκες είχαν επτά. Βέβαια, πολλές φορές τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δεν είναι απόλυτα ειλικρινείς όταν πρόκειται για τον αριθμό των ερωτικών τους παρτενέρ, είτε από αμηχανία, είτε επειδή φοβούνται ότι είναι είτε πολύ υψηλός είτε πολύ χαμηλός. Αλλά πάντα υπάρχει η χρυσή τομή. Σύμφωνα με την έρευνα μόλις το 66% των ανθρώπων είναι ευχαριστημένοι με τον αριθμό των ερωτικών τους συντρόφων, ενώ το 22% επιθυμούσε να έχει κοιμηθεί με λιγότερα άτομα και το 12% με περισσότερα.

2. Η πρώτη φορά. Ο μέσος άνδρας χάνει την παρθενιά του στην ηλικία των 16,9 ετών ενώ η μέση γυναίκα στα 17,4.

3. Ικανοποίηση από το σεξ. Οι προσδοκίες από το σεξ είναι συνήθως μη ρεαλιστικές λόγω των εικόνων που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι από το σινεμά και την τηλεόραση. Ωστόσο, η πραγματικότητα των παραστάσεων των ζευγαριών είναι πολύ διαφορετική, με τις γυναίκες να δηλώνουν ικανοποιημένες μόλις σε ποσοστό 29% έναντι του 75% των ανδρών. Αυτό μπορεί να οφείλεται σύμφωνα με την Durex στο γεγονός ότι περίπου το 75% των γυναικών όλων των ηλικιών δεν έχουν φτάσει ποτέ σε οργασμό και μόλις το 10% με 15% είχαν οργασμό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

4. Προδιάθεση για έρωτα. Σύμφωνα με μελέτη του OnePoll το 56% των γυναικών θεωρεί πως τα γένια στον άνδρα είναι ένα ισχυρό έναυσμα για σεξουαλική διέγερση, καθόλου περίεργο αν σκεφτεί κανείς την… πέραση που έχουν ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Τζόνι Ντεπ. Σύμφωνα με το Cosmopolitan, ωστόσο, για την αντίστοιχη σεξουαλική διέγερση των ανδρών αρκεί ένα αχνιστό φιλί για το 35,4% απ’ αυτούς για να… ανάψουν ερωτικά.

5. Πόσες φορές την εβδομάδα. Είναι ο φόρτος εργασίας;  Η ταραχώδης κοινωνική ζωή; ΄Η οι πολλές ασχολίες; Ο,τι κι αν είναι οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο για σεξ και το 67% των ενηλίκων δήλωσε πως κάνει σεξ μόλις μία φορά την εβδομάδα έναντι ενός ποσοστού 8% εκείνων που κάνουν μια φορά την ημέρα ή και παραπάνω. Υπάρχει, βέβαια και ένα 9% που δηλώνει πως κάνει σεξ τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο.

6. Ψεύτικος οργασμός. Δεν είναι ασυνήθιστη  κατάσταση για μια γυναίκα να υποκρίνεται ψεύτικο οργασμό, αλλά ακόμα κι έτσι τα ποσοστά δεν είναι αμελητέα. Το 36% των γυναικών υποστηρίζει ότι έχει υποκριθεί οργασμό για μην στενοχωρήσουν το σύντροφό τους, ενώ ένα ποσοστό 26% των γυναικών τόνισαν πως αν δεν μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό θα ήταν ειλικρινείς με τον σύντροφό τους και θα του το έλεγαν, αντί να υποκριθούν κάτι που δεν συνέβη. Περίπου το 8% των γυναικών δήλωσε πως τούς έχει γίνει συνήθεια να υποκρίνονται οργασμό και μερικές απ’ αυτές είπαν πως το κάνουν όταν θέλουν να… ξεμπερδεύουν γρήγορα γιατί είναι πολύ κουρασμένες να τραβήξουν σε μάκρος το σεξ.

7. Επικοινωνία και εντιμότητα. Η επικοινωνία με το σύντροφο είναι θέμα αρκετά προβληματικό για πολλά ζευγάρια και μόλις το 58% των ανθρώπων αισθάνονται άνετα να συζητήσουν με το ταίρι τους τι ακριβώς θέλουν στο κρεβάτι. Κι όμως η ειλικρίνεια και η εντιμότητα είναι υγιή χαρακτηριστικά σε κάθε σχέση, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για το σεξ. Γι’ αυτό μοιραστείτε τις ανάγκες σας και ζητήστε από τον/την σύντροφό σας να κάνει το ίδιο.

8. Do it yourself. Σύμφωνα με την έρευνα του Durex η αυτο-ικανοποίηση είναι ευρέως διαδεδομένη πρακτική για το 83% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Το 1/3 των ανθρώπων αυνανίζονται μια φορά την εβδομάδα, που σημαίνει το 43% των ανδρών και το 22% των γυναικών, κάνοντας τον αυνανισμό μια πραγματικά κοινή σεξουαλική δραστηριότητα. Αν και μερικές φορές θεωρείται ταμπού, είναι στην πραγματικότητα ένα υγιές και φυσιολογικό μέρος της ενήλικης ζωής. Η επαφή με το ίδιο μας το σώμα μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη μας, να μάς βοηθήσει να το γνωρίσουμε καλύτερα και να ξέρουμε τι να ζητήσουμε από τον ερωτικό μας σύντροφο να κάνει για να μάς ικανοποιήσει περισσότερο.

9. Συχνότητα και διάρκεια. Κατά μέσο όρο οι ερωτικές περιπτύξεις ενός ζευγαριού διαρκούν από 3 έως 13 λεπτά. Ομως, σύμφωνα με έρευνα του Cosmopolitan το 50,4% των ανδρών θα επιθυμούσαν να διαρκέσουν μισή ώρα και το 25,5% των γυναικών θα ήθελαν να διαρκέσουν 15 λεπτά. Σύμφωνα με άλλη έρευνα του Durex, οι άνθρωποι κάνουν σεξ 103 φορές το χρόνο, 1,98 φορές την εβδομάδα και 0,28 φορές την ημέρα, κατά μέσο όρο.

10. Μεγαλώνοντας είναι καλύτερα. Σύμφωνα με έρευνα του Durex περίπου το 65% των σεξουαλικά ενεργών ατόμων είναι άνω των 50 ετών, με το 46% απ’ αυτούς να ισχυρίζονται ότι κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα. Το 85% των ανθρώπων πιστεύουν πως σε πιο ώριμη ηλικία αισθάνονται μικρότερη πίεση απ’ ό,τι όταν ήταν έφηβοι ή νεαροί ενήλικες και έτσι απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ απ’ ό,τι τότε. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και την ασφάλεια που προσφέρει μια μακροχρόνια σχέση, ή ακόμα και με την εμμηνόπαυση, καθώς πολλές γυναίκες παρουσιάζουν μεγαλύτερη σεξουαλική διέγερση όταν εκλείψει ο φόβος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Αυτό επίσης με τη σειρά του υποδηλώνει πως το σεξ δεν έχει ηλικία. Είστε όσο χρονών αισθάνεστε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει