Κι όμως! Υπάρχουν μια… ντουζίνα τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη στο σπίτι ή στον κήπο σας. Εχετε έτσι παραπάνω από έναν λόγους για να κρατήσετε σε ένα βαζάκι αυτή τη γλυκιά… αμαρτία!
Διαβάστε παρακάτω μερικούς ασυνήθιστους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη διατροφή:
1. Κάντε τα κομμένα λουλούδια να διατηρούνται περισσότερο και να φαίνονται φρέσκα. Ανακατέψτε 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι σε ένα βάζο με ζεστό νερό και στη συνέχεια βάλτε μέσα τα λουλούδια. Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα στελέχη τους, ενώ το ξύδι σταματάει την ανάπτυξη των βακτηριδίων.
2. Αφαιρέστε λεκέδες από γρασίδι. Συνδυάστε ζάχαρη και ζεστό νερό για να δημιουργήσετε μια παχιά κρούστα και στη συνέχεια απλώστε την κρούστα στο λεκέ από γρασίδι. Αφήστε το μείγμα να καθίσει πάνω στο λεκέ για περίπου μία ή δύο ώρες και στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο κανονικά.
3. Ανακουφίζει από το κάψιμο της γλώσσας. Ηπιατε τον καφέ σας πολύ γρήγορα και σας έκαψε τη γλώσσα; Ρουφήξτε μια πρέζα ζάχαρη ή έναν κύβο ζάχαρης και θα σας ανακουφίσει άμεσα.
4. Παγιδέψτε μύγες και σφήκες. Ετοιμάστε ένα απλό σιρόπι ζάχαρης αναμειγνύοντας δύο μέρη ζάχαρης και ένα μέρος νερού και αφήστε το να βράσει. Μόλις κρυώσει ρίξτε το σε ένα μεγάλο βάζο και αφήστε το έξω ή στο περβάζι. Το κολλώδες μείγμα θα παγιδεύσει τα έντομα.
5. Βοηθάει να καταπιείτε πιο εύκολα ένα φάρμακο. Σύμφωνα με μελέτες τα βρέφη που ήπιαν νερό και ζάχαρη πριν πιουν το φάρμακό τους δεν αντέδρασαν τόσο άσχημα στην κατάποση του φαρμάκου, σε σχέση με τα μωρά που δεν είχαν δοκιμάσει κάτι γλυκό πριν από το φάρμακό τους.
6. Καθαρίζει την καφετιέρα ή τον μύλο των μπαχαρικών. Ρίξτε ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη στην καφετιέρα ή στον μύλο των μπαχαρικών και βάλτε τα σε λειτουργία για λίγα λεπτά. Θα καθαρίσει όλα τα έλαια που έχουν συσσωρευτεί στο μηχάνημα με την πάροδο του χρόνου. Απλά θυμηθείτε να καθαρίσετε και να σκουπίσετε το μύλο στη συνέχεια.
7. Κρατάει φρέσκο το ψωμί και το κέικ. Προσθέστε μερικούς κύβους ζάχαρης στο αεροστεγές δοχείο που περιέχει τα κέικ και τα ψωμιά και θα δείτε ότι θα τα διατηρήσει σα να τα φτιάξατε εκείνη τη στιγμή.
8. Καθαρίζει τα χέρια σας. Συνδυάστε λίγο ελαιόλαδο με ζάχαρη και στη συνέχεια τρίψτε το μείγμα στα χέρια σας για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και το λίπος.
9. Εξαφανίζει έντομα και κατσαρίδες. Παρά το γεγονός ότι η ζάχαρη είναι ο καλύτερος φίλος των εντόμων, αν προσθέσει κανείς σ’ αυτήν μπέικιν πάουντερ μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός τους. Συνδυάστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και πασπαλίστε το μείγμα πάνω από όλα τα σημεία που υποψιάζεστε ότι βρίσκονται ή περνούν έντομα. Εφαρμόστε ξανά αν χρειαστεί.
10. Επουλώνει πληγές. Οι μελέτες δείχνουν ότι το ψέκασμα λίγης ζάχαρης στην κατάκλιση πριν από τον καθαρισμό και το ντύσιμο μπορεί να βοηθήσει να εξουδετερωθούν τα βακτήρια.
11. Καθαρίζει από παράσιτα τον κήπο σας. Αν τα φυτά σας ή οι ρίζες τους φαίνονται λιγότερο υγιή απ’ ό,τι στο παρελθόν μπορεί να υποφέρουν από ένα σκουλήκι-παράσιτο του κήπου. Σ’ αυτή την περίπτωση πασπαλίστε τα φυτά και το έδαφος γύρω τους με ζάχαρη. Αυτό θα ενθαρρύνει τα «καλά» σκουλήκια και μικροοργανισμούς να αναπαραχθούν στο έδαφος και να δημιουργήσουν ένα εχθρικό περιβάλλον για τα παράσιτα.
12. Εμποδίζει το τυρί να μουχλιάσει. Για να εμποδίσετε το αγαπημένο σας τυρί να μουχλιάσει, τοποθετήστε έναν κύβο ζάχαρης μαζί με το τυρί σε ένα αεροστεγές δοχείο.