17 χρήσεις της μπανανόφλουδας που θα σάς εκπλήξουν!

Είναι αλήθεια πως οι… μπανανόφλουδες δεν έχουν καλή φήμη. Και μόνο που μπορεί να τις πατήσει κάποιος και να πάθει ζημιά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αρκεί για να τις βάλει στο μάτι και να τις αποφεύγει όπου τις βρει.

Ισως, όμως, ήρθε η ώρα να σταματήσετε να πετάτε μακριά τις μπανανόφλουδες. Ιδιαίτερα αν διαβάσετε παρακάτω πόσες οικιακές χρήσεις έχουν και πόσο χρήσιμες μπορούν να σας φανούν.

1. Γυαλίζουν τα παπούτσια. Απλά τρίψτε το εσωτερικό του φλοιού στο παπούτσι σας και στη συνέχεια λουστράρετέ το με ένα μαλακό πανί.

2. Μαλακώνουν το κρέας. Προσθέστε τη φλούδια μιας ώριμης μπανάνας στο ταψί όπου έχετε βάλει ένα κομμάτι κρέας χωρίς πέτσα και κόκκαλα και θα δείτε ότι θα το αποτρέψει από το σκληρύνει και να ξεραθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

3. Θρέφουν τα τριαντάφυλλα. Οι φλούδες της μπανάνας είναι πλούσιες σε ασβέστιο και μαγνήσιο, κάτι που αγαπούν πολύ τα συγκεκριμένα λουλούδια.

4. Ανακουφίζουν από εξανθήματα και φαγούρα. Τρίψτε τη φλούδα πάνω σε τσιμπήματα εντόμων ή σε εξανθήματα από δηλητηριώδη κισσό ή σε δέρμα που έχει ψωρίαση και θα δείτε πως μειώνουν τη φαγούρα και βοηθούν στην επούλωση.

5. Γυαλίζουν φυτά εσωτερικού χώρου. Σκουπίστε τη σκόνη και τη βρωμιά από τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου με το εσωτερικό μέρος της μπανανόφλουδας.

6. Γυαλίζουν ασημικά. Ανακατέψτε μια φλούδα μπανάνας με νερό και χρησιμοποιείστε το για να γυαλίσετε τα ασημικά σας με ένα μαλακό πανί.

7. Απομακρύνουν τις ψείρες των φυτών. Θάψτε μπανανόφλουδες σε διάφορα μέρη του κήπου σας και θα δείτε ότι φοβίζουν αυτά τα παράσιτα.

8. Γυαλίζουν το δέρμα. Τρίψτε τη μέσα πλευρά της φλούδας στα δερμάτινα μπουφάν και τα δερμάτινα έπιπλα και στη συνέχεια γυαλίστε τα με ένα μαλακό πανί.

9. Λευκαίνουν τα δόντια. Τρίψτε μια φλούδα μπανάνας στα δόντια σας για περίπου δύο λεπτά κάθε φορά που τα βουρτσίζετε για να επιτρέψετε στο μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το κάλιο που περιέχει να τα κάνουν πιο λευκά.

10. Αντιμετωπίζουν τους μώλωπες και τις γρατζουνιές. Το κάλιο που υπάρχει στη φλούδα της μπανάνας βοηθά στη διαδικασία επούλωσης ενός τραύματος.

11. Λιπαίνουν τις ντοματιές. Τυλίξτε μια φλούδα μπανάνας γύρω από τη ντοματιά ώστε να μπορέσει να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει η φλούδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

12. Προσελκύουν πεταλούδες και πουλιά. Βάλτε φλούδες από πολύ ώριμες μπανάνες σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα και παρακολουθήστε να συρρέει ένα αξιαγάπητο κοπάδι από πεταλούδες και πουλιά. Η μπανανόφλουδα μπορεί, βέβαια, να προσελκύσει επίσης τις μέλισσες και τις σφήκες, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

13. Αφαιρούν τα κονδυλώματα. Τυλίξτε ένα κομμάτι μπανανόφλουδας στη διάρκεια της νύχτας στα κονδυλώματα, για περίπου μία εβδομάδα και το κάλιο θα εξαλείψει το ξέσπασμα και θα αποτρέψει την επιστροφή του.

14. Βοηθούν στην αφαίρεση θραυσμάτων. Βάλτε ένα κομμάτι φλούδας μπανάνας πάνω από ένα θραύσμα και τα φυσικά ένζυμα που περιέχει θα μετατοπίσουν τη σκλήθρα και θα κάνουν πιο εύκολη την αφαίρεσή του.

15. Βελτιώνουν την ποιότητα της κοπριάς. Οι φλούδες της μπανάνας μπορούν αν τις προσθέσετε σε κοπριά μπορούν να προσφέρουν τις θρεπτικές τους ουσίες στο χώμα.

16. Ενισχύουν το νερό των φυτών εσωτερικού χώρου. Βυθίστε μία φλούδα μπανάνας σε ένα μεγάλο δοχείο με νερό, και στη συνέχεια του νερού που θα προκύψει με πέντε μέρη κανονικού νερού και χρησιμοποιήστε το για να θρέψετε τα φυτά εσωτερικού χώρου.

17. Βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής. Αλείψτε το εσωτερικό μας φλούδας ώριμης μπανάνας στο πρόσωπό σας. Αφήστε το υπόλειμμα στο πρόσωπό σας για όσο τον δυνατόν περισσότερο πριν το πλύνετε. Επαναλάβετε σε καθημερινή βάση μέχρι να καθαρίσει η ακμή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει