4 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε αν θέλετε να κάνετε τρίο

Κάποια πράγματα ακούγονται καλύτερα στη θεωρία ή μοιάζουν περισσότερο «βολικά» στις ταινίες, αλλά όταν πρόκειται να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα του καθενός, αρχίζουν οι δυσκολίες.

Ετσι η ιδέα ενός τρίο στο σεξ μπορεί να ακούγεται ελκυστική και άκρως ερεθιστική, αλλά στην πραγματικότητα είναι λιγότερο διασκεδαστική απ’ όσο φαίνεται. Ακόμα κι αν το ζευγάρι είναι τόσο ανοιχτόμυαλο που θεωρεί πως το να υλοποιήσει αυτή τη φαντασίωση θα είναι κάτι που θα εκτοξεύσει την σεξουαλικότητά του.

Στη θεωρία μπορεί. Στην πράξη όμως τα πράγματα μπορεί να γίνουν από άβολα μέχρι δύσκολα, αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο.

Προτού, λοιπόν το αποφασίσετε καλό είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας τις 4 παρακάτω ερωτήσεις:

1. Πώς θα επηρεάσει τη σχέση σας;

Σίγουρα, ένα τρίο μπορεί να προσθέσει κάτι «πικάντικο» στη σεξουαλική σας ζωή. Θα μπορούσε, όμως, να προσθέσει και αμηχανία ή ένταση αν δεν είστε στην πραγματικότητα τόσο έτοιμοι γι’ αυτό όσο νομίζετε ότι είστε. Εάν σκέφτεστε να κάνετε ένα τρίο, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να το προγραμματίσετε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με το σεξ είναι πως το καλύτερο σεξ είναι το αυθόρμητο, όπως συμβαίνει στις ταινίες. Δεν είναι όμως αλήθεια αυτό. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τρίο, το να αφήσετε τα πράγματα στην τύχη, μάλλον δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Αντί γι’ αυτό, συζητήστε διεξοδικά τις φαντασιώσεις σας και τις προσδοκίες σας με το ερωτικό σας ταίρι. Και όταν λέμε συζητήστε εννοούμε τα πάντα. Από το πώς θέλετε να γίνει μέχρι το αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σας κάνει να ζηλέψετε αν γινόταν.

2. Ποιο θα είναι το τρίτο πρόσωπο;

Εάν τελικά αποφασίσετε πως θα προχωρήσετε στο τρίο, ποιο θα είναι το τρίτο πρόσωπο; Δεν είναι σα να αποφασίζετε να καλέσετε ένα φίλο να παρακολουθήσετε μαζί το Μουντιάλ. Θα πρέπει να το σκεφτείτε πραγματικά και σε βάθος. Κάντε έναν διάλογο κατά τη διάρκεια του σεξ, για να αρχίσετε ήδη να φαντάζεστε έναν τρίτο άνθρωπο μαζί σας. Φανταστείτε πώς αυτό το τρίτο άτομο θα συμμετάσχει στα ερωτικά σας παιχνίδια και ρωτήστε τον/την σύντροφό σας πώς θα αισθανόταν σ’ αυτή την περίπτωση. Να είστε προσεκτικοί αν πρόκειται να προσκαλέσετε έναν φίλο σας να είναι ο τρίτος άνθρωπος. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν για τρίο έναν φίλο τους επειδή νομίζουν ότι είναι καλύτερα, επειδή είναι έμπιστος. Ομως, πολλές φορές τα πράγματα παίρνουν περίπλοκη τροπή. Γι’ αυτό σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τον αναζητήσετε κάπου αλλού, όπως για παράδειγμα σε μια κοινότητα που συμμετέχετε, ή να είναι ένας τολμηρός φίλος κάποιου φίλου σας που μπορεί εσείς να μη τον γνωρίζετε πολύ καλά αλλά γνωρίζετε ότι είναι ο πλέον κατάλληλος.

3. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας;

Αυτό είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Αν ξεκινήσετε με την πεποίθηση ότι θα είναι περίεργο και άβολο, έτσι ακριβώς θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και αυτό θα αποτελεί και σημάδι για το ότι δεν ήσασταν απόλυτα έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Ο καθένας θα πρέπει να είναι 100% σίγουρος γι’ αυτό που πρόκειται να γίνει. Αν πρόκειται να το κάνετε μόνο για να διασκεδάσετε τον παρτενέρ σας και να εκπληρώσετε τη φαντασίωσή του, χωρίς εσείς να έχετε κάποια εσωτερική επιθυμία γι’ αυτό που πρόκειται να γίνει, τότε είναι καλύτερα να το αποφύγετε. Αν όλο αυτό γίνεται για να ευχαριστήσετε κάποιον άλλο, οι πιθανότητες να μισήσετε αυτό που θα γίνει και τελικά να δυσανασχετήσετε με τον ερωτικό σας σύντροφο, θεωρώντας ότι σας πίεσε να κάνετε κάτι που δεν θέλετε, είναι παραπάνω από πολλές.

Θα πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι όλο αυτό δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα στη σχέση σας, ακόμα κι αν το πρόβλημά σας είναι η βαρετή σεξουαλική σας ζωή. Αν δηλαδή έχετε μια τέτοια προσδοκία, ξεχάστε το. Σίγουρα μπορεί να φέρει προσωρινά έναν άγριο, περιπετειώδη τόνο στην κρεβατοκάμαρά σας, αλλά στην διαπροσωπική σας σχέση με το ταίρι σας στην πρόσωπο με πρόσωπο αντιμετώπιση, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε κάποια σημαντική αλλαγή προς το καλύτερο. Ποια είναι η υγιής προσδοκία που μπορείτε να έχετε; Πως θα είναι μία πικάντικη νότα στην σεξουαλική σας ζωή που θα σας συναρπάσει και θα σας διασκεδάσει. Μέχρι εκεί.

4. Ποιοι είναι οι κανόνες σας;

Με το να καλέσετε ένα τρίτο πρόσωπο στο κρεβάτι σας μη νομίζετε ότι τελειώσατε. Είναι χρήσιμο να θεσπίσετε ορισμένους κανόνες, όπως το τι επιτρέπεται, τι είναι εκτός ορίων, ποιος μπορεί να αγγίξει ποιον και πού κ.λπ. Και φυσικά θα πρέπει να μιλήσετε γι’ αυτό εκ των προτέρων.

Και βέβαια ενώ οι περισσότεροι κανόνες διαφέρουν από ζευγάρι σε ζευγάρι, υπάρχει ένας «παγκόσμιος» κανόνας που όλοι πρέπει να ακολουθούν. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον κανόνα της ασφάλειας. Μην ξεχνάτε λοιπόν το προφυλακτικό.

Κι ένας ακόμα «χρυσός» κανόνας του τρίο: Aν δεν το απολαμβάνετε, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να σταματήσετε ανά πάσα στιγμή. Δεν είστε υποχρεωμένοι να το πάτε μέχρι τέλους. Απλά, θα πρέπει να είστε ευγενικοί, ειδικά για το τρίτο πρόσωπο και να έχετε ένα σύνθημα, ή μια «ασφαλή λέξη» με τον/την σύντροφό σας, ώστε να είστε έτοιμοι να σταματήσετε αν αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει