Σεξ: 4 πράγματα που θα σας έλεγαν οι ειδικοί

Το σεξ είναι μια υπόθεση που απασχολεί την πλειοψηφία των ανθρώπων πάνω στη Γη, ως εκ τούτου ο καταιγισμός των πληροφοριών που το αφορούν βρίσκει εκατομμύρια πρόθυμους αποδέκτες.

Το θέμα, όμως, είναι ότι όπως ο άνθρωπος «βομβαρδίζεται» από αυτές τις πληροφορίες δεν καταφέρνει πάντα να τις φιλτράρει με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν και να ανακυκλώνονται πολλές στρεβλές αντιλήψεις.

Ομως, από τις φαντασιώσεις μέχρι το πορνό και από τις προσωπικές προτιμήσεις καθενός μέχρι αυτό που ορίζεται ως «κανόνας της κρεβατοκάμαρας», υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα δεδομένα, που είναι αδιαπραγμάτευτα όσο κι αν το περιβάλλον μας ή η πληθώρα των πληροφοριών προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο.

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω κάποια πράγματα που κάθε ειδικός σεξολόγος θα επιθυμούσε να γνωρίζατε και ως εκ τούτου θα σας τα έλεγε αν σάς είχε απέναντί του, για να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση σε ό,τι αφορά το σεξ.

1. Η σύγκριση της σεξουαλικής σας ζωής με αυτή των φίλων σας είναι χάσιμο χρόνου

Οι άνθρωποι θέλουν πάντα επικύρωση για το ότι είναι «κανονικοί», ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα σίγουροι ποιο είναι το κανονικό ή τι είναι αυτό που καθορίζει την κανονικότητα. Θέλουν να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι, κατ’ ουσίαν. Ετσι μπορεί να είναι παρήγορο γι’ αυτούς να γνωρίζουν κάποιες στατιστικές, αλλά δεν θα τούς βοηθήσουν όσο πιστεύουν. Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και δεν υπάρχει μία κοινή λύση για το κάθε πρόβλημα. Ο καθένας πρέπει να φροντίσει να εξασφαλίσει ότι η βελτίωση της σεξουαλικής του ζωής είναι υπό τον έλεγχό του και δεν αποτελεί έναν ακόμα αριθμό σε ένα φύλλο στατιστικής.

2. Η άφιξη των παιδιών δεν πρέπει να σημαίνει το τέλος της σεξουαλικής ζωής

Είναι ανοησία να πιστεύετε πως η σεξουαλική σας ζωή τελειώνει μόλις έρχονται τα παιδιά. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να περιμένετε ότι η σεξουαλική σας ζωή θα αλλάξει, θα πρέπει να το προβλέψετε και θα πρέπει να προσαρμοστείτε. Και αν προσαρμοστείτε καλά μπορείτε να έχετε το πιο ωραίο, το πιο τρυφερό και εξαίσιο σεξ στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών σας και να καταλήξετε να αγαπιέστε πολύ και να συνδεθείτε ακόμα περισσότερο απ’ ό,τι όταν πρωτοερωτευτήκατε μεταξύ σας.

3. Ο εφησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος του πάθους

Το σεξ, η αγάπη και η οικειότητα χρειάζονται προσπάθεια, όπως όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή. Θα πρέπει να επικεντρωθείτε σ’ αυτά και να δώσετε χρόνο και ενέργεια στη σχέση σας. Φυσικά θα πρέπει κυρίως να επικεντρωθείτε στην ποιότητα του χρόνου που περνάτε μαζί. Να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τον απολαμβάνετε μαζί. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που μπαίνει μπροστά στην σεξουαλική σας ζωή είναι ο εφησυχασμός.

4. Δεν υπάρχουν κανόνες, εκτός απ’ αυτά που κάνετε μαζί

Σόλο σεξ, παρακολούθηση πορνό, φλερτ με ελεγχόμενο όριο, μονογαμία, ελεύθερη σχέση. Ολα αυτά είναι τομείς που πρέπει να κυβερνώνται από το ζευγάρι, σύμφωνα με τις δικές του αξίες και προτιμήσεις. Δεν υπάρχει σύνολο κανόνων που εκδίδονται για να τους τηρήσετε, ούτε βιβλίο σεξουαλικής έκφρασης που θα πρέπει να το ακολουθήσετε πιστά. Η σεξουαλική έκφραση ποικίλλει και η λίμπιντο, οι ανάγκες και οι επιθυμίες σας είναι μοναδικές. Ετσι κάθε ζευγάρι έχει την ελευθερία και το δικαίωμα να κάνει τη δική του σχέση να δουλέψει για λογαριασμό του. Οι ειδικοί του σεξ μπορούν να σας διδάξουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες που απαιτούνται για να βοηθηθείτε στην επικοινωνία, αλλά είναι το ίδιο το ζευγάρι και οι δικές του προτιμήσεις που θα παίξουν τον πρώτο και μοναδικό ρόλο στον προσδιορισμό και την υλοποίηση των ερωτικών του επιθυμιών, ανάλογα με τις δικές του προτιμήσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει