4 τροφές που καθαρίζουν τις εναποθέσεις λίπους

Ορισμένες πηγές τροφίμων μπορούν να αυξήσουν το δυναμικό καύσης λίπους, αυξάνοντας τον μεταβολισμό. Ο μεταβολισμός είναι το σύνολο των διεργασιών με τις οποίες το σώμα καίει το λίπος και απελευθερώνει ενέργεια.

Οι τροφές που μπορούν να ξεπλύνουν τα λίπη από τον οργανισμό είναι ωφέλιμες, επειδή εξαλείφουν τις δυνητικά επικίνδυνες εναποθέσεις λίπους από το σώμα και παράγουν ένα αποτέλεσμα αποτοξίνωσης.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές:

1. Aγγούρι

Tα αγγούρια περιέχουν λιγότερες θερμίδες και χορταίνουν επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Είναι, επίσης, ευεργετικές πηγές θείου και πυριτίου, τα οποία διεγείρουν τους νεφρούς για να καθαρίσουν τα απόβλητα, όπως το ουρικό οξύ. Η άρση αυτών των αποβλήτων μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση του λίπους από τα κύτταρα.

2. Καρότα

Τα καρότα περιέχουν έναν τύπο βιταμίνης Α που ονομάζεται καροτένιο και βοηθά στη διαδικασία καθαρισμού του λίπους. Ο μεταβολισμός αυξάνεται, καθώς το καροτένιο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α κατά τη διαδικασία της πέψης. Αυτή η αντίδραση προωθεί την απομάκρυνση των εναποθέσεων λίπους. Τα καρότα είναι επίσης μια πηγή φυτικών ινών που προωθούν την απομάκρυνση των προϊόντων αποβλήτων από το σώμα. Προσθέστε τα καρότα στη διατροφή σας, τρώγοντάς τα ωμά ή μαγειρεύοντάς τα στον ατμό.

3. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο μπορεί να προωθήσει την έκπλυση των εναποθέσεων λίπους δρώντας ως διουρητικό. Ενα διουρητικό είναι μια ουσία που βοηθά στη διάσπαση του λίπους και στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Οι εναποθέσεις λίπους συχνά καθαρίζονται ή διασπώνται καθώς τα υγρά αποβάλλονται από το σώμα. Το μηλόξυδο περιέχει μηλικό οξύ και γίνεται από τα μήλα γεγονός που βοηθά στην λειτουργία της απομάκρυνσης των εναποθέσεων λίπους. Η διαδικασία ζύμωσης προωθεί επίσης το συνδυασμό των οξέων με αλκαλικά άλατα και στοιχεία για την παραγωγή καθαρών κυττάρων. Το μηλόξυδο μπορείτε να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας προσθέτοντάς το στη σαλάτα σας.

4. Ντομάτες

Τα οξέα που βρίσκονται σε λαχανικά όπως οι ντομάτες, βοηθούν να απελευθερωθεί το νερό από τα νεφρά και να αυξηθεί ο μεταβολισμός. Οι ντομάτες επιτρέπουν στα νεφρά να καθαρίσουν και να απελευθερώσουν τα υγρά και τις εναποθέσεις λίπους. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε τις ντομάτες στις σαλάτες, στις σάλτσες ή στο φαγητό συνολικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει