5 απροσδόκητοι τρόποι για να χάσετε βάρος

Οι μεγαλύτερες στρατηγικές απώλειας βάρους είναι αυτές που ταιριάζουν στο σώμα και τη ζωή σας. Προχωρήστε προς το στόχο σας κάνοντας τις επιλογές που μπορείτε να αντέξετε χωρίς να τις αισθάνεστε αγγαρεία.

Διαβάστε παρακάτω πέντε μικρά κόλπα που θα σάς βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα κιλά σας και να νοιώσετε πάλι καλά με τον εαυτό σας. Τα συνιστούν γιατροί, διαιτολόγοι και ψυχολόγοι.

«Γλυκαθείτε» το πρωί

Καταναλώστε μια «γλυκιά απόλαυση» μαζί με το πρωινό σας. Μια μελέτη του 2012 από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ έδειξε πως όσοι κατανάλωναν ένα μεγάλο πρωινό που περιλάμβανε και κάτι γλυκό, έχασαν κιλά σε ποσοστό 37% περισσότερο από εκείνους που δεν το έκαναν και κατανάλωναν πρωινό χαμηλό σε υδατάνθρακες.

Καταναλώστε ζαμπόν γαλοπούλας

Μετά από μια γλυκιά απόλαυση καταναλώστε μισό κομμάτι ζαμπόν γαλοπούλας. Εχει αποδειχθεί ότι θα σας κόψει την επιθυμία να θέλετε να φάτε κι άλλο γλυκό.

Βάλτε στόχο κάποιο ρούχο

Αγοράστε ένα ρούχο που θα σας ταίριαζε στην πιο fit μορφή σας (προσοχή, όχι εξωπραγματικούς στόχους) και κρεμάστε το έξω από τη ντουλάπα σας, στην κρεβατοκάμαρά σας. Αν το βλέπετε καθημερινά, θα σάς υπενθυμίζει το στόχο σας.

Προσπεράστε τις διαφημίσεις

Μην παρακολουθείτε τις διαφημίσεις στην τηλεόραση που αναφέρονται σε λαχταριστές τροφές. Για τον ίδιο λόγο προσπεράστε και τις εκπομπές μαγειρικής. Μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι οι εικόνες τροφίμων υψηλής θερμιδικής αξίας τονώνουν το αντίστοιχο κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει την όρεξη, με αποτέλεσμα να σάς κάνουν να πεινάτε.

Σφίξτε τις γροθιές σας

Οταν νοιώθετε λαχτάρα για φαγητό σφίξτε τις γροθιές σας. Μια σειρά από μελέτες που δημοσιεύτηκαν το 2011 στο περιοδικό Journal of Consumer Research, διαπίστωναν πως οι άνθρωποι μπορούσαν να ελέγξουν καλύτερα τις παρορμήσεις τους όταν έσφιγγαν έναν μυ του σώματός τους για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει