5 καλοκαιρινές τροφές για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα

rasp-cherries

Ολες οι τροφές έχουν πάντα καλύτερη γεύση όταν βρίσκονται στην εποχή τους και ευτυχώς το καλοκαίρι διαθέτει πολλές τροφές που είναι σπουδαίες όχι μόνο για τον ουρανίσκο σας αλλά και για την σιλουέτα σας.

Διαβάστε παρακάτω ποιες από τις καλοκαιρινές τροφές μπορούν να προσφέρουν αποτοξίνωση στον οργανισμό σας και να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

cherries

1. Κεράσια

Εκτός του ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, τα κεράσια έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και συνδέονται με τη βελτίωση του ύπνου που επίσης βοηθά στη ρύθμιση του βάρους.

tomatoes

2. Ντομάτες

Πολύ καλύτερες προς το τέλος του καλοκαιριού, οι ντομάτες περιέχουν πολύ νερό που βοηθά να αποφύγετε την αφυδάτωση που σχετίζεται με την πείνα. Είναι επίσης υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο, που είναι σπουδαίο για την εξισορρόπηση μιας δίαιτας υψηλής σε νάτριο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς το κάλιο μπορεί να σας βοηθήσει να νικήσετε το φούσκωμα.

jalapenos

3. Πιπεριές jalapeno

Αυτό το πικάντικο λαχανικό προσθέτει κάποια θερμότητα στις καλοκαιρινές σας τροφές και σας βοηθά να τρώτε λιγότερο φαγητό. Οι πιπεριές jalapeno περιέχουν καψαϊκίνη, την οποία οι μελέτες έχουν συνδέσει με την απώλεια βάρους. Προσθέτοντας θερμότητα στα φαγητά σας μπορείτε να ρίξετε κιλά. Η έρευνα έχει δείξει ότι έχετε την τάση να τρώτε λιγότερο συνολικά όταν στο γεύμα σας υπάρχει κάτι πικάντικο. Εχοντας καταναλώσει πιπεριές jalapeno αρχίζετε να ψάχνετε το ποτήρι με το νερό και όσο περισσότερο νερό πίνετε τόσο λιγότερος χώρος για φαγητό υπάρχει. Εκτός αυτού το νερό σας βοηθά να ξεπλύνετε το σώμα σας από τις τοξίνες.

smeoura

4. Σμέουρα (raspberries)

Τα σμέουρα συσκευάζουν ταυτόχρονα νερό και πολλές φυτικές ίνες γεγονός που βοηθά στην απώλεια βάρους. Τα σμέουρα είναι ώριμα, άμεσα διαθέσιμα και νόστιμα. Επιπλέον δεν είναι ακριβά.

green-iced-tea

5. Παγωμένο πράσινο τσάι

Την επόμενη φορά που θα πάτε σε μια καφετέρια, αντί για τον συνηθισμένο σας καφέ, παραγγείλτε ένα παγωμένο πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη. Η έρευνα δείχνει ότι οι κατεχίνες σ’ αυτό το ποτό μπορούν να προσφέρουν οφέλη στην προσπάθεια για απώλεια βάρους. Η καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν το μεταβολισμό σας να δραστηριοποιηθεί περισσότερο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει