5 κορυφαίες τροφές για την υγεία των ανδρών

Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διατροφής του καθενός, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα για την υγεία που είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τους άνδρες.

Μια σειρά από φυσικές τροφές έχουν ιδιότητες που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της λειτουργίας του σώματος ενός άνδρα σε βέλτιστα επίπεδα, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνει σε ηλικία. Οι 5 κορυφαίες τροφές για την υγεία των ανδρών μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, την ορμονική ισορροπία του και τη σεξουαλική υγεία.

Εάν ανησυχείτε για την ευημερία ενός αρσενικού μέλους της οικογένειας ή θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο σύζυγός σας ή κάποιο άλλο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι σε καλή υγεία, φροντίστε να καταναλώνουν τις παρακάτω 5 κορυφαίες τροφές.

1. Καρπούζι

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, το οποίο είναι ένα καροτενοειδές που συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το λυκοπένιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους άνδρες, επειδή οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καροτενοειδούς μπορεί να συμβάλλουν στη θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

2. Ψητές πατάτες

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνδρες διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για υψηλή πίεση του αίματος από τις γυναίκες, ιδιαίτερα πριν από την ηλικία των 45 ετών. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό για τους άνδρες να τρώνε τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και κάλιο, όπως οι πατάτες. Οι ψητές πατάτες είναι μια πολύ υγιεινή εναλλακτική λύση για τις τηγανιτές πατάτες, και τα λαχανικά μπορεί να γίνουν ακόμα καλύτερα με την προσθήκη toppings όπως το τυρί τσένταρ, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και ψιλοκομμένα κρεμμύδια και πιπεριές γιατί έτσι το γεύμα έχει περισσότερες φυτικές ίνες και βοηθά στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα.

3. Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ιδανική τροφή για την υγεία των ανδρών, γιατί μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου της ουροδόχου κύστης η οποία είναι η πέμπτη πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στους άνδρες. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε σουλφοραφάνη, η οποία είναι ένα αντι-καρκινογόνο που αφαιρεί τα καρκινικά υλικά από το σώμα. Η σουλφοραφάνη μπορεί να αφαιρέσει ιδιαίτερα καρκινογόνες ουσίες που προέρχονται από ψητά ή τηγανητά κρέατα. Αλλα σταυρανθή λαχανικά όπως το λάχανο μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

4. Μπανάνες

Δεδομένου ότι οι άνδρες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου συγκριτικά με τις γυναίκες, είναι σημαντικό οι άνδρες να καταναλώνουν φρούτα όπως μπανάνες σε τακτική βάση. Οι μπανάνες ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, ενώ το μαγνήσιο και το κάλιο στα φρούτα είναι τα κύρια συστατικά που μειώνουν την τάση για εγκεφαλικά επεισόδια. Είναι μια καλή ιδέα να φάτε μια μπανάνα πριν από την εργασία σε εξωτερικό χώρο για να κρατήσετε τον καρδιακό ρυθμό σας σταθερό. Οι άνδρες που δεν τρώνε μπανάνες θα πρέπει να πίνουν ένα ποτήρι χυμό την ημέρα για να παίρνουν επαρκές κάλιο στη διατροφή τους.

5. Μούρα

Τα μούρα, όπως και τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τα φλαβονοειδή σε αυτά τα φρούτα μπορούν να κρατήσουν τον εγκέφαλο σε οξύνοια και να αποτρέψουν την απώλεια μνήμης που μπορεί να προκύψει με την ηλικία. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν τα μούρα μία από τις 5 κορυφαίες τροφές για την υγεία των ανδρών, δεδομένου ότι οι άνδρες υποφέρουν από άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ πιο συχνά από τις γυναίκες. Τα μούρα είναι επίσης μια σημαντική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να αφαιρέσουν τις τοξίνες από το σώμα και να μειώσουν τις πιθανότητες της υψηλής πίεσης του αίματος και του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει