6 τροφές που είχαν απαγορευτεί για περίεργους λόγους

flapjack

Τα τρόφιμα που απαγορεύονται δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα υπάρχουν περιπτώσεις που ένα τρόφιμο απαγορεύεται σε μια χώρα και παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλές σε μια άλλη.

Η ουσία είναι, πάντως, πως μ’ αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια σύγχυση παγκοσμίως. Ειδικά όταν οι λόγοι για τους οποίους ένα τρόφιμο απαγορεύεται είναι από παράξενοι έως ανόητοι ή ακόμα και γελοίοι.

Βέβαια, κάποιες απαγορεύσεις έχουν ήδη αρθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η αρχική ιδέα της απαγόρευσης δεν ήταν μέχρι και εξωφρενική.

Παρακάτω θα δείτε μερικά τρόφιμα που δεν επιτρέπεται ή δεν επιτρεπόταν μέχρι πρότινος, να πωλούνται ή να καταναλώνονται σε κάποιες χώρες, καθώς και τους λόγους που συνέβη αυτό.

CNSPhoto-Schmidt-Kinder

Τα αυγά Kinder

Τα αυγά Κinder είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σνακ για τα παιδιά στην Ευρώπη, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στην Αμερική, όπου απαγορεύτηκαν, επειδή θεωρήθηκε ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να πνιγούν από τα παιχνιδάκια που υπήρχαν μέσα σ’ αυτά.

rokfor-

Ροκφόρ

Οι Γάλλοι λατρεύουν το… μουχλιασμένο μπλε τυρί τους, αλλά δυστυχώς οι κάτοικοι της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας δεν κατάφεραν αρχικά να δοκιμάσουν αυτό το νόστιμο τυρί. Ο λόγος είναι πως αυτές οι χώρες είχαν απαγορεύσει το μπλε τυρί να παρασκευάζεται με μη παστεριωμένο πρόβειο γάλα. Ευτυχώς, στη συνέχεια, έδωσαν το ΟΚ για την κατανάλωσή του.

ketsap

Κέτσαπ ντομάτας

Η κολλώδης κόκκινη σάλτσα που λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχε αρχικά απαγορευτεί στα σχολεία από τη γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα γαλλικά τρόφιμα. Οι αρχές, όμως, στη συνέχεια υπαναχώρησαν και τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν πια την κέτσαπ, όπως και εκατομμύρια άλλα σε όλο τον κόσμο.

Absenta

Αψέντι

Το όμορφο πράσινο λικέρ ήταν μέχρι πρότινος απαγορευμένο στη Γαλλία, όπου είχε «κατηγορηθεί για πρόκληση εθισμού, παραισθήσεων και σχιζοφρένειας. Ομως,  ευτυχώς τελικά έστω και αργά οι Γάλλοι άλλαξαν γνώμη.

flapjacks-

Τριγωνικό κέικ (flapjack)

Ενα σχολείο στο Canvey Island στο Εssex απαγόρευσε ένα είδος τριγωνικού κέικ, το flapjack, επειδή ένας μαθητής τραυματίστηκε απ’ αυτό στο μάτι, σε έναν διαπληκτισμό στη διάρκεια του γεύματος. Το flapjack είναι ένα είδος κέικ που φτιάχνεται από βρώμη, σιρόπι και λιωμένο βούτυρο και ήταν πολύ δημοφιλές στα σχολεία, αλλά από εδώ και πέρα στο συγκεκριμένο σχολείο στο Εssex θα επιτρέπονται μόνο οι τετράγωνες εκδόσεις.

Η απόφαση δίχασε γονείς, καθηγητές και μαθητές, αφού κάποιοι την θεώρησαν υπερβολική, ενώ κάποιοι άλλοι αναγκαία, αλλά το σχολείο δικαιολόγησε την απόφασή του και απεφάνθη: «Ο κόσμος είναι πολύ πιο ασφαλής με τέσσερις γωνίες στα flapjacks»…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει