7 αιθέρια έλαια κατά της φθινοπωρινής κατάθλιψης

Lavender herb and essential oil

Είναι γεγονός ότι το φθινόπωρο συχνά προκαλεί στους ανθρώπους μια μελαγχολία. Από τη μια το γεγονός ότι το καλοκαίρι είναι πια ανάμνηση, από την άλλη ότι δεν μπορούμε να περνάμε πολύ χρόνο έξω, μάς αλλάζει τη διάθεση.

Υπάρχει λιγότερο φως, συνήθως περισσότερες βροχές, η δουλειά μπαίνει υποχρεωτικά σε ρότα, το επόμενο καλοκαίρι είναι πολύ μακριά, δεν θέλει και πολύ για να μελαγχολήσει κανείς. Το φετινό φθινόπωρο μάλιστα είναι ακόμα πιο καταθλιπτικό, εξαιτίας του γεγονότος της πανδημίας του κοροναϊού. Ο φόβος για αυτό που μπορεί να ακολουθήσει, αν τα εμβόλια που δοκιμάζονται δεν αποδειχθούν αποτελεσματικά επιτείνει αυτή την καταθλιπτική διάθεση.

Μπορούμε, όμως να απαλλαγούμε απ’ αυτή την κατάθλιψη με έναν υγιή τρόπο. Κι αυτός δεν είναι άλλος, από τα αιθέρια έλαια, που επιδρούν στο μυαλό και το σώμα μας.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα επτά αιθέρια έλαια που μπορούν να αναζωογονήσουν το σώμα μας:

lavender2

Λεβάντα

Η λεβάντα χρησιμοποιείται συχνά στην παραδοσιακή λαϊκή ιατρική. Το χρώμα και το άρωμά της θυμίζει τις ζεστές ηλιόλουστες ημέρες. Χάρη στην ευεργετική και χαλαρωτική μυρωδιά, το έλαιο αυτό επιδρά θετικά στην ψυχή, ανυψώνει το πνεύμα, καταπολεμά την αϋπνία, το άγχος και το στρες.

bergamot

Περγαμόντο

Αυτό το ζεστό και φρέσκο άρωμα εσπεριδοειδών δρα ως αντικαταθλιπτικό, ξυπνά την επιθυμία για ζωή, διευκολύνει την εμφάνιση των ειλικρινών συναισθημάτων. Επιπλέον, βοηθά σε όλα τα είδη των λοιμώξεων, τη γρίπη, τα κρυολογήματα, τον βήχα και τη βρογχίτιδα.

_sandalwood-oil

Σανταλόξυλο

Διακοσμήστε τα βράδια του φθινοπώρου με αυτό το ζεστό και βελούδινο άρωμα της Ινδίας. Αυτό το αιθέριο έλαιο ευνοεί την απελευθέρωση από το στρες, βελτιώνει τις επιδράσεις του διαλογισμού και ανακουφίζει από την αίσθηση της έντασης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αντισηπτικό που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.

YYVine02

Ylang – Ylang

Το ylang – ylang (ιλάνγκ – ιλάνγκ) το «λουλούδι των λουλουδιών» όπως σημαίνει η ονομασία του φυτού Κανάνγκα (Cananga Odorata) είναι ένα εξωτικό άρωμα με προέλευση από τις Φιλιππίνες, που φέρνει την αίσθηση της ειρήνης, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και απαλλάσσει από το άγχος και την κατάθλιψη. Ξυπνάει τη χαρά της ζωής και της ενέργειας και έτσι βοηθά στην καταστολή των καταθλιπτικών σκέψεων, ενώ θεωρείται από πολλούς και ως αφροσιδιακό.

Thyme-for-cooking

Θυμάρι

Το θυμάρι είναι γνωστό ως φυσική θεραπεία για αιώνες. Αυτό το ισχυρό αιθέριο έλαιο βοηθά στο θέμα της πνευματικής κόπωσης, της κατάθλιψης και της αϋπνίας. Λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο του θυμαριού μπορεί να χαλαρώσει το βράδυ το σώμα σας και να αφαιρέσει το συσσωρευμένο στρες.

oil-bottle-orange-

Πορτοκάλι

Παραδοσιακά γνωστό για την κατευναστική του επίδραση, αυτό το δροσιστικό και γλυκό αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, ξυπνά τη χαρά της ζωής. Υποσυνείδητα δίνει μια ισχυρότερη αίσθηση των προσωπικών αξιών και είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους.

gerani

Γεράνι

Αυτό είναι ένα αιθέριο έλαιο που αξίζει θέση σε κάθε σπίτι. Η ευχάριστη οσμή του είναι υποστηρικτική για κάθε αγχωτική και συναισθηματικά τεταμένη κατάσταση. Επιπλέον, έχει μια αντιβακτηριδιακή δράση, βοηθά τις γυναίκες με ορμονικές διαταραχές, είναι αποτελεσματικό στις λοιμώξεις του λαιμού, στο κρύο και τη γρίπη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει