Προειδοποιητικά σημάδια για την υγεία σας

Συχνά νοιώθουμε πως αποτελούμε παράδειγμα καλής υγείας, καθώς δεν υπάρχουν πραγματικά σημάδια ότι κάτι δυσάρεστο συμβαίνει στο σώμα μας. Ομως, αυτό δεν είναι πάντοτε αλήθεια.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μια σειρά από ενδείξεις που έχουμε την τάση να αγνοούμε, παρόλο που μάς προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν αποτύχουμε να τις εντοπίσουμε εγκαίρως, τότε δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε μια χειρότερη κατάσταση.

Γι’ αυτό είναι καλό να έχετε κατά νου 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό μας, ώστε να σταματήσουμε την εμφάνιση περαιτέρω προβλημάτων.

1. Τα χείλη σας σκάνε

Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που συμβαίνει μόνο το χειμώνα λόγω του καιρού, αλλά τα σκασμένα χείλη, ειδικά στις γωνίες μπορεί πραγματικά να δείξουν ότι έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης Β12. Η έλλειψη αυτής της βιταμίνης από τον οργανισμό σας, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως αναιμία που θα επηρεάσουν το αίμα σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάρετε ένα συμπλήρωμα ή να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β12. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει.

2. Δεν είστε τόσο ψηλοί όσο ήσασταν

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά καθώς γερνάμε υπάρχει μια τάση «συρρίκνωσης» μόνο που ο ρυθμός που συμβαίνει μπορεί να υποδεικνύει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα οστά μας και ιδιαίτερα με την ανάπτυξη οστεοπόρωσης. Το πρόβλημα με την συγκεκριμένη ασθένεια είναι πως είναι πιθανό να σπάσει ένα κόκκαλο όταν πέσουμε ή να αναπτύξουμε μια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, γι’ αυτό η έγκαιρη διάγνωση θα επιτρέψει να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας που θα μπορέσουν να σταματήσουν την ανάπτυξη της νόσου.

3. Κρυολογείτε αρκετά συχνά

Αν σας φαίνεται ότι είστε πιο επιρρεπείς σε κρυολογήματα από άλλους, αυτό μπορεί να υποδηλώνει πως θα πρέπει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ή πως μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό. Μπορεί να σας λείπει βιταμίνη C ή ακόμα θα μπορούσε να υπάρχει ένας ιός που σας επιτίθεται και τον αγνοείτε και θα πρέπει ενδεχομένως να κάνετε μια εξέταση αίματος που θα μπορούσε να ελέγξει αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχήσει, ώστε να προσπαθήσετε να βελτιώσετε την γενική υγεία σας.

4. Τα ούρα σας είναι πολύ κίτρινα

Είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στο χρώμα των ούρων σας, καθώς αυτό μπορεί πραγματικά να αποτελέσει έναν πολύ αξιόπιστο δείκτη για τη γενική σας υγεία. Αν ενυδατώνεστε κανονικά τα ούρα σας θα πρέπει να είναι σχεδόν διαυγή, αλλά αν πίνετε αρκετό νερό και εξακολουθούν να είναι σκούρα κίτρινα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ένα ζήτημα με τα νεφρά σας και να σημαίνει πως δεν γίνεται σωστή επεξεργασία. Κοιτάξτε μήπως βοηθήσει το να αυξήσετε την πρόσληψη υγρών με την προϋπόθεση πως θα πίνετε μόνο νερό. Αν το πρόβλημα παραμείνει, τότε θα πρέπει να ελεγχθεί η λειτουργία των νεφρών.

5. Το δέρμα σας παρουσιάζει προβλήματα

Αν διαπιστώσετε ότι αναπτύσσετε ακμή, έκζεμα ή οποιαδήποτε άλλη διαταραχή του δέρματος σε τακτική βάση, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα από το ότι δεν το φροντίζετε αρκετά ή ότι δεν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα. Θα μπορούσαν τα προβλήματα να υποδηλώνουν μια αλλεργική αντίδραση ή άγχος. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και ως εκ τούτου θα πρέπει να «ακούτε» τι σας λέει.

6. Δεν κοιμάστε κανονικά

Αν διαπιστώσετε ότι η ρουτίνα του ύπνου σας έχει διαταραχθεί και πάσχετε από κάποια μορφή αϋπνίας, τότε έχετε την τάση να κατευθύνετε το άγχος προς το σώμα και τον εγκέφαλό σας. Οταν κοιμόμαστε το σώμα μας μειώνει την ποσότητα κορτιζόλης που κυλά μέσα σ’ αυτό, αλλά όταν είμαστε αγχωμένοι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Οταν συμβαίνει αυτό, το σώμα αγωνίζεται να επισκευάσει τις βλάβες και να φορτίσει τις μπαταρίες, γεγονός που σταδιακά μας αποστραγγίζει από ενέργεια. Αυτό με τη σειρά του αδυνατίζει τον οργανισμό, λόγω του ότι το ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ενέργεια.

7. Αισθάνεστε κουρασμένοι παρόλο που κοιμάστε κανονικά

Αν κοιμάστε κανονικά αλλά εξακολουθείτε να είστε κουρασμένοι, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον θυρεοειδή σας. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι τα επινεφρίδια έχουν εξαντληθεί και οδηγούν το σώμα σε κατάπτωση, δεδομένου ότι εργάζεται πιο σκληρά για να σας προστατέψει από τα διάφορα είδη τοξινών που μπορείτε να πάρετε από το περιβάλλον. Οταν συμβαίνει αυτό, το σώμα μένει εκτεθειμένο σε πιθανά προβλήματα υγείας, γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγξετε το θυρεοειδή σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει