8 τρόποι για να απλοποιήσετε τη ζωή σας

Η ζωή δεν είναι περίπλοκη. Εμείς είμαστε περίπλοκοι. Οταν σταματήσουμε να κάνουμε τα λάθος πράγματα και αρχίσουμε να κάνουμε τα σωστά τότε θα γίνει και η ζωή μας πιο εύκολη γιατί θα έχει απλοποιηθεί.

Απλή ζωή σημαίνει επίλυση ορισμένων πολύπλοκων καταστάσεων, ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο με την συντροφιά των ανθρώπων που αγαπάμε και περισσότερο χρόνο για να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε.

Δείτε πώς ακριβώς:

1. Η παραίτηση δεν είναι πάντα ήττα

Η παραίτηση είναι συχνά ένα βήμα προς τα εμπρός. Ποτέ δεν θα πάρετε αυτό που σας αξίζει, αν είστε πολύ δεμένοι με τα πράγματα, τα οποία θα πρέπει να παρατήσετε. Πρέπει να είστε σε θέση να εγκαταλείψετε τη ζωή που έχετε προγραμματίσει για να μπορέσετε να είστε σε θέση να απολαύσετε τη ζωή που σας περιμένει.

2. Ξεχάστε ό,τι οι άλλοι θέλουν και περιμένουν από εσάς

Σταματήστε να νοιάζεστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς. Πάρτε το ρίσκο σας. Μην κάνετε μόνο ασφαλή και εύκολα βήματα, επειδή φοβάστε για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι ή για το τι θα μπορούσε να συμβεί. Μην αφήνετε κανέναν να σας πει ότι τα όνειρά σας είναι ανέφικτα.

3. Σταματήστε να ανησυχείτε και να διαμαρτύρεστε

Επικεντρωθείτε σε πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε και κάντε κάτι γι’ αυτά. Οι άνθρωποι που παραπονιούνται πολύ επιτυγχάνουν λίγα. Οταν χάνετε το χρόνο σας ανησυχώντας για κάτι χάνετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε πράγματα που θέλετε. Τα πάντα είναι τόσο καλά και τόσο κακά όσο εσείς νομίζετε ότι είναι.

4. Αρχίστε να προχωράτε προς τα εμπρός

Μερικές φορές κάνουμε ερωτήσεις, αλλά δεν θέλουμε απαντήσεις, επειδή είναι τρομακτικό ή επειδή ξέρουμε ήδη τις απαντήσεις. Αποδεχθείτε την αλήθεια, κάντε κάποιες αλλαγές και αρχίστε να ασχολείστε με πράγματα που σας επιτρέπουν να προχωρήσετε. Σταματήστε τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά. Σε κάποιο σημείο θα πρέπει να πάρετε μια απόφαση και να κάνετε κάτι γι’ αυτό.

5. Γίνετε παραγωγικοί όχι πολυάσχολοι

Το να είναι κανείς πολυάσχολος και να είναι παραγωγικός είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Τα αποτελέσματα είναι πάντα πιο σημαντικά από το χρόνο που περνάτε για την επίτευξή τους. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί σπαταλάτε τόσο πολύ χρόνο και προσπάθεια για ένα πράγμα. Αφιερώστε χρόνο και προσπάθεια σε πράγματα που είναι πραγματικά πολύτιμα.

6. Κοιτάξτε τη θετική πλευρά της κάθε δύσκολης κατάστασης

Οταν βρεθείτε σε μία δύσκολη κατάσταση, προσπαθήστε να βρείτε τη θετική της πλευρά. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι οι δύσκολες καταστάσεις μας κάνουν δυνατότερους και σοφότερους. Εστιάστε σε ό,τι έχετε και πιστέψτε πως κάθε πράγμα κάποια στιγμή τελειώνει και έτσι θα τελειώσει και η δυσκολία.

7. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους που αγαπάτε

Περάστε το χρόνο σας με άτομα που η παρέα τους σάς αρέσει και που είναι θετικά και θα σας ενθαρρύνουν με κάθε έννοια. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σας δίνουν την αίσθηση ότι είστε ζωντανοί και αγαπιέστε.

8. Σταματήστε να περιμένετε να είναι όλα τέλεια

Προσβλέπετε σε κάθε ευκαιρία που έρχεται σε εσάς. Θα πρέπει να αποδειχθείτε το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι τέλεια, οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι. Αυτό είναι απολύτως εντάξει και δεν χρειάζεται να περιμένετε την τέλεια στιγμή, το τέλειο μέρος ή την τέλεια περίσταση για να ξεκινήσετε κάτι γιατί έτσι δεν θα καταφέρετε το παραμικρό. Εστιάστε στο επόμενο βήμα σας προς τα εμπρός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει