Μοσχάρι με σπαράγγια, αυγά και πέστο

Eνα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες, χαμηλό σε υδατάνθρακες, που χαρίζει ενέργεια και σας κρατά χορτάτους για όλη τη διάρκεια της ημέρας

Θέλετε ένα χορταστικό θρεπτικό και υγιεινό γεύμα που θα σας χαρίσει ενέργεια, χάρη στην πλούσια πρωτεΐνη του; Τότε μη διστάσετε να απολαύσετε το συνδυασμό ενός μοσχαρίσιου φιλέτου που συνοδεύεται με σπαράγγια, ρόκα, βραστά αυγά και ντιπάκι από πέστο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Xρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά

4 αυγά

4 (150 g η κάθε μία) μοσχαρίσιες μπριζόλες φιλέτο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 τσαμπιά σπαράγγια, με κομμένα τα άκρα τους

80 g (2 περίπου φλιτζάνια) φύλλα ρόκας

60 g τριμμένη παρμεζάνα

60 g (περίπου 1/4 φλυτζάνι) dip πέστο

60 ml (περίπου ¼ του φλιτζανιού) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

• Αλάτι, πιπέρι.

Οδηγίες

Βάλτε τα αυγά σε μια μικρή κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Μειώστε τη θερμότητα στο μέσο και σιγοβράστε για 4 λεπτά. Βάλτε τα για λίγο σε κρύο νερό και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα.

Αλείψτε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι και βουρτσίστε με ελαιόλαδο. Θερμαίνετε ένα τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Μαγειρέψτε τις μπριζόλες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή παραπάνω χρόνο αν τις προτιμάτε περισσότερο ψημένες. Βάλτε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε να «ξεκουραστούν».

Βράστε τα σπαράγγια για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα ανοιχτό πράσινο και να γίνουν τραγανά. Βάλτε τα στη συνέχεια στο κρύο νερό και μετά στραγγίξτε τα.

Κόψτε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε το στα πιάτα μαζί με τα σπαράγγια. Στην κορυφή τοποθετήστε τη ρόκα και τα βραστά αυγά, κομμένα στα δύο. Πασπαλίστε με παρμεζάνα.

Ανακατέψτε το ντιπάκι πέστο με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, βάλτε το γύρω από το πιάτο και σερβίρετε με φρέσκο μαύρο πιπέρι.

Διατροφικά στοιχεία

Λιπαρά: 50g

Iνες: 2,5g

Κορεσμένα λιπαρά: 15g

Πρωτεΐνη: 4,5g

Υδατάνθρακες: 4,5g

Μπορεί επίσης να σας αρέσει