Κοτόπουλο με Βαλσάμικο και Φέτα: Εύκολη & Νόστιμη Συνταγή

Ψάχνετε για ένα γεύμα που να είναι ταυτόχρονα νόστιμο και θρεπτικό; Αυτή η συνταγή μετατρέπει απλά στήθη κοτόπουλου σε ένα γευστικό αριστούργημα με μια πικάντικη μαρινάδα βαλσάμικου και μια πρέζα κρεμώδους φέτας. Είτε μαγειρεύετε για την οικογένεια είτε ετοιμάζετε γεύματα για όλη την εβδομάδα, αυτό το πιάτο συνδυάζει έντονες γεύσεις και υγιεινά συστατικά για ένα γεύμα που θα θέλετε να φτιάξετε ξανά και ξανά.
Μερίδες: 6
Μέγεθος Μερίδας: 1 στήθος
Διατροφικές Πληροφορίες ανά Μερίδα
279 θερμίδες
15 γρ. συνολικό λίπος
4 γρ. κορεσμένα λιπαρά
0 γρ. τρανς λιπαρά
6 γρ. μονοακόρεστα λιπαρά
79 mg χοληστερόλη
337 mg νάτριο
9 γρ. συνολικοί υδατάνθρακες
1 γρ. φυτικές ίνες
8 γρ. συνολικά σάκχαρα
25 γρ. πρωτεΐνη
Συστατικά
6 στήθη κοτόπουλου, 110 γραμμάρια το καθένα
½ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού ξηρό μουστάρδα
6 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190° C.
Αλείψτε ελαφρά ένα ταψί ή ένα πυρέξ με μαγειρικό σπρέι ή ελαιόλαδο.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα στήθη κοτόπουλου, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το λάδι, την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι και τη μουστάρδα.
Χρησιμοποιώντας λαβίδες, καλύψτε το κοτόπουλο. Μαρινάρετε τα στήθη κοτόπουλου για τουλάχιστον 20 λεπτά στο ψυγείο.
Τοποθετήστε τα μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου στο ταψί και ψήστε για 15 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 74° C.
Πασπαλίστε κάθε στήθος κοτόπουλου με 1 κουταλιά της σούπας φέτα και σερβίρετε.
Συμβουλή διαιτολόγου:
Για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο του κοτόπουλου, εισάγετε ένα θερμόμετρο κρέατος στο πιο παχύ μέρος του στήθους. Ψήστε το κοτόπουλο στους 74° C.
Δημιουργήθηκε από τον executive wellness chef και τους εγγεγραμμένους διαιτολόγους στο Πρόγραμμα Υγιεινής Διαβίωσης της Mayo Clinic.
