Μαγειρέψτε μία φορά, φάτε δύο!

Εδώ είναι ένα πρόγραμμα γευμάτων για αυτήν την εβδομάδα που σας εξοικονομεί χρόνο: Σχεδιάστε σκόπιμα για φαγητά που περίσσεψαν. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε σπιτική μαρινάρα και χρησιμοποιήστε την για δύο νόστιμα, διαφορετικά δείπνα.
Όταν μαγειρεύετε για δύο γεύματα ταυτόχρονα, εξοικονομείτε χρόνο. Επιπλέον, γλιτώνετε τον κόπο να σχεδιάσετε υγιεινά δείπνα αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Μερικές φορές, αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.
Σάλτσα μαρινάρα
Είναι απλό να φτιάξετε μαρινάρα και έχει λιγότερο νάτριο από τις μάρκες του εμπορίου.
- Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- Προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο, κατά βούληση
- Προσθέστε 10 φλιτζάνια θρυμματισμένες ντομάτες χωρίς αλάτι
- Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα βότανα (όπως ρίγανη ή βασιλικό)
- Προσθέστε 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- Αλατοπιπερώστε
- Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μάραθο
- Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, 15 έως 20 λεπτά
Πίτσα με πίτα
- Τοποθετήστε τις πίτες σε ένα ταψί
- Καλύψτε με μαρινάρα
- Προσθέστε τα αγαπημένα σας λαχανικά (και ανανά!)
- Πασπαλίστε με τυρί μειωμένων λιπαρών
- Προσθέστε ψιλοκομμένο μπέικον γαλοπούλας
- Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά στους 190°C (375° F)
Κοτόπουλο Παρμεζάνα
- Προσθέστε 1 φλιτζάνι φρυγανιά πανκο
- Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα βότανα (όπως ρίγανη ή βασιλικό)
- Χτυπήστε 4 στήθη κοτόπουλου σε πάχος 1/4 της ίντσας
- Βουτήξτε κάθε στήθος κοτόπουλου σε ασπράδια αυγών
- Βουτήξτε στο μείγμα ψωμιού
- Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά στους 190°C (375° F)
- Καλύψτε με μαρινάρα
- Πασπαλίστε 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα μερικώς αποβουτυρωμένη
