Αδωνις Γεωργιάδης: «Θα παραιτηθώ αν γίνει έστω και μία απόλυση στο χώρο της υγείας»

Τη διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο χώρο της υγείας, έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Μάλιστα, τόνισε με έμφαση πως, αν συμβεί κάτι τέτοιο και απολυθεί έστω και ένας άνθρωπος από τον συγκεκριμένο χώρο, ο ίδιος θα παραιτηθεί από υπουργός Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» τόνισε ότι εντός του 2013 θα λειτουργήσουν στην Αττική 6-7 αστικού τύπου κέντρα υγείας για τα απλά περιστατικά.

Είπε επίσης πως «τα νοσοκομεία είναι χώροι που πρέπει να αποφεύγουμε γιατί αποτελούν εστίες μικροβίων και θα πρέπει να πηγαίνουμε σ’ αυτά μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στις αντιδράσεις ορισμένων συνδικαλιστών στο χώρο της υγείας, λέγοντας πως διακατέχονται από «αντιπολιτευτικό άγχος», ενώ καταφέρθηκε και εναντίον του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος, Δημήτρη Βαρνάβα, λέγοντας πως «υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στον χώρο της υγείας».

Τέλος, υποστήριξε πως δεν διεκδικεί το αλάθητο, υπογραμμίζοντας πως αυτά τα σχέδια έχουν εκπονηθεί εδώ και δέκα χρόνια αλλά δεν εφαρμόστηκαν λόγω αναβολών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει