Αυτά είναι τα συμπτώματα ηπατίτιδας στα παιδιά

Τα κρούσματα ηπατίτιδας που εντοπίστηκαν σε παιδιά τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργήσει πανικό στους γονείς και προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα, όμως ο Ηλίας Μόσιαλος συνιστά προσοχή και περιγράφει τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν στις μικρές ηλικίες.

Ο καθηγητής του LSE μίλησε στο «Action24» και σημείωσε ότι τα συμπτώματα είναι τα εξής:

Συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Αυτά είναι τα συμπτώματα ηπατίτιδας στα παιδιά

Κοιλιακό άλγος

Aνορεξία

Kαταβολή

• Eμετός ή τάση για εμετό

Ίκτερος, δηλαδή να γίνει πιο κίτρινο το χρώμα στο δέρμα

Να αλλάξει το χρώμα των κοπράνων

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε πως τα συγκεκριμένα συμπτώματα μπορεί να εντοπιστούν σε άλλες λοιμώξεις, οπότε οι γονείς δεν πρέπει να θεωρούν βέβαιο ότι το παιδί τους μπορεί να έχει ηπατίτιδα.

«Δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι τα παιδιά νοσούν, επειδή εμφάνισαν αυτά τα συμπτώματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «κανονικά ήδη θα πρέπει να έχουμε κάποιες μορφές τέτοιας ηπατίτιδας, θεωρώ και στην οξεία μορφή που έχουμε δει σε άλλες χώρες».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν περίπου 2 δισ. παιδιά κάτω των 14 ετών, ενώ υπάρχουν οριακά 200 καταγεγραμμένες περιπτώσεις ηπατίτιδας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

<iframe width=”529″ height=”380″ src=”https://www.youtube.com/embed/oEFt9K5NtAI” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Μπορεί επίσης να σας αρέσει