Αισθητική χειρουργική για άνδρες: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Συνήθως συνδέουμε την πλαστική χειρουργική που γίνεται για αισθητικούς λόγους με τις γυναίκες, όμως, ο αριθμός των ατόμων που επιλέγουν να κάνουν μια επέμβαση συνεχώς αυξάνεται και ανάμεσά τους είναι και πολλοί άνδρες.

Η τεχνολογική πρόοδος έχει αυξήσει τις επιλογές που μπορείτε να έχετε. Ωστόσο, κάντε την έρευνά σας πριν να εξετάσετε οποιαδήποτε επέμβαση. Ολες οι χειρουργικές επεμβάσεις φέρουν κάποιο κίνδυνο.

Και ενώ η πλαστική χειρουργική μπορεί να βελτιώσει ένα μέρος του σώματός σας, σπάνια βελτιώνει ολόκληρη τη ζωή σας γι’ αυτό πρέπει να είστε βέβαιοι πως οι στόχοι σας είναι ρεαλιστικοί.

Αν λοιπόν είστε άνδρας και έχετε πάρει την απόφαση να κάνετε μια πλαστική χειρουργική επέμβαση για αισθητικούς λόγους, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω:

Είστε καλός υποψήφιος για την αισθητική χειρουργική;

Σε γενικές γραμμές, είστε ένας καλός υποψήφιος για αισθητική χειρουργική, αν είστε κοντά στο ιδανικό βάρος σώματος, είστε μη καπνιστής και είστε συναισθηματικά και κοινωνικά σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει να αθλείστε και να έχετε έναν υγιή τρόπο ζωής. Είναι γενικά καλό να πίνετε λιγότερα από δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα και να περιορίσετε την καφεΐνη σας. Το αλκοόλ είναι μια ήπια αραίωση του αίματος και η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει ελαφρώς την αρτηριακή πίεση, οπότε οι περικοπές και στα δύο είναι μια καλή ιδέα πριν από το χειρουργείο. Τέλος, θα πρέπει να κατανοήσετε και να αποδεχθείτε τα μειονεκτήματα της αισθητικής χειρουργικής, όπως το κόστος, την ταλαιπωρία και τον ιατρικό κίνδυνο.

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Η αισθητική χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας ή να σας κάνει 20 χρόνια νεότερους. Επιπλέον, αν καπνίζετε ή πίνετε πολύ, αντιμετωπίζετε υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών και τα αποτελέσματα από μια καλλυντική διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσουν για όσο διάστημα θέλετε.

Μπορεί να είστε ένα κακός υποψήφιος για αισθητική χειρουργική, αν έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας που περιλαμβάνουν:

* Διαβήτη

* Υψηλή αρτηριακή πίεση

* Μια αιμορραγική διαταραχή

* Καρδιακή ή αναπνευστική νόσο

* Παχυσαρκία

* Σοβαρές αλλεργίες

* Υψηλή χοληστερόλη

* Αρθρίτιδα

* Κατάθλιψη

Εάν πάσχετε από οποιαδήποτε από αυτά τα προβλήματα υγείας ή αν καπνίζετε ή πίνετε αλκοόλ υπερβολικά, θα αντιμετωπίσετε υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Ορισμένοι χειρουργοί επιμένουν πως οι καπνιστές πρέπει να σταματούν το κάπνισμα για δύο έως τέσσερις εβδομάδες πριν τη χειρουργική επέμβαση και να παραμένουν χωρίς τσιγάρο για δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό βοηθά στην κατάλληλη θεραπεία και αποκατάσταση.

Δώστε στον χειρουργό σας ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων όπως η ασπιρίνη, οι βιταμίνες, οι ορμόνες και τα φυτικά συστατικά και τα συμπληρώματα που παίρνετε. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να επηρεάσουν την πήξη του αίματος ή να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει