Ανδρες και γυναίκες μετανιώνουν για διαφορετικά πράγματα μετά το σεξ

Μετά το σεξ οι άνδρες αισθάνονται λύπη κυρίως για το γεγονός ότι δεν είχαν σεξουαλικές σχέσεις με περισσότερες συντρόφους, ενώ οι γυναίκες αισθάνονται λύπη επειδή έκαναν σεξ με λάθος σύντροφο.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που κυκλοφόρησε πρόσφατα, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους μετανιώνουν οι εκπρόσωποι των δύο φύλων μετά τη σεξουαλική πράξη.

Η μελέτη που εκπονήθηκε μετά από συνεργασία ερευνητών των Πανεπιστημίων του Τέξας και τoυ Λος Αντζελες, είχε σκοπό να αναδείξει ότι το συναίσθημα της λύπης είναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας, όταν πρόκειται για την αναπαραγωγή.

«Για τους άνδρες σε όλη την ιστορία της εξέλιξης κάθε χαμένη ευκαιρία να κάνουν σεξ με μια νέα σύντροφο είναι ενδεχομένως μια χαμένη ευκαιρία να αναπαράγουν», τόνισε η Martie Haselton, καθηγήτρια της κοινωνικής ψυχολογίας, που έλαβε μέρος στην έρευνα.

Οι τρεις κύριες εκφράσεις λύπης για τους άνδρες σε ό,τι αφορά το σεξ περιλαμβάνουν το ότι υπήρξαν πολύ δειλοί για να προσεγγίσουν μια πιθανή παρτενέρ, ότι δεν ήταν πιο τολμηροί σεξουαλικά όταν ήταν νεότεροι και ότι δεν αναζήτησαν γενικότερα στη ζωή τους την σεξουαλική περιπέτεια.

Οι τρεις κύριες εκφράσεις λύπης για τις γυναίκες σε ό,τι αφορά το σεξ περιλαμβάνουν την απώλεια της παρθενίας τους από λάθος άνθρωπο, την εξαπάτηση από κάποιον σεξουαλικό σύντροφο στο παρελθόν και την ενδεχόμενη σπουδή τους να καταλήξουν στο κρεβάτι με κάποιον σύντροφο.

«Οι συνέπειες του περιστασιακού σεξ ήταν πολύ μεγαλύτερες για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες κι αυτό είναι πιθανό να διαμορφώνει συναισθηματικές αντιδράσεις στις σεξουαλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οι γυναίκες σε πολύ μεγάλο βαθμό συγκριτικά με τους άνδρες φέρουν βαρέως το γεγονός ότι “υπέκυψαν” στο περιστασιακό σεξ με κάποιον ερωτικό σύντροφο μόνο και μόνο επειδή ήταν ιδιαίτερα ελκυστικός», ανέφερε η Ηaselton.

Η έκθεση βασίστηκε σε τρεις μελέτες, όπου έλαβαν μέρος περίπου 25.000 άτομα και τα ευρήματά της δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Νοεμβρίου του ακαδημαϊκού περιοδικού Archives of Sexual Behavior.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει