Απαγορεύουν το κάπνισμα στα ιδιωτικά μπαλκόνια στα κρουαζιερόπλοια

Αργά αλλά σταθερά τα κρουαζιερόπλοια γίνονται ολοένα και πιο «υγιεινά». Μέσα στην εβδομάδα η Carnival Cruise Lines, μια εταιρία που διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους απαγόρευσε το κάπνισμα στα μπαλκόνια της καμπίνας.

Πιο συγκεκριμένα, η Carnival Cruise Lines ανακοίνωσε πως από τις 9 Οκτωβρίου θα απαγορεύσει το κάπνισμα στα ιδιαίτερα μπαλκόνια των κρουαζιερόπλοιών της. Τα τσιγάρα θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται σε καθορισμένες περιοχές του πλοίου, όπως τα κλαμπ, οι χώροι του καζίνο και διάφορα υπαίθρια καταστρώματα.

Για ποιο λόγο ο νέος περιορισμός; Σύμφωνα με επίσημη δήλωση της εταιρείας «η αλλαγή έρχεται ως απόκριση στις προτιμήσεις της πλειοψηφίας των πελατών μας».

Πολλές άλλες σημαντικές εταιρίες που διοργανώνουν κρουαζιέρες είχαν κάνει το ίδιο πριν από την Carnival, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν και άλλες που επιτρέπουν ακόμα το κάπνισμα στα ιδιαίτερα εσωτερικά μπαλκόνια που έχουν οι καμπίνες του πλοίου.

Μετά από μια θανάσιμη πυρκαγιά που προκλήθηκε πιθανότατα από ένα πεσμένο τσιγάρο σε ένα μπαλκόνι του Star Princess το 2006, σχεδόν κάθε μεγάλη γραμμή κρουαζιέρας έχει απαγορεύσει το κάπνισμα στα ιδιωτικά μπαλκόνια των πλοίων.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής της Carnival στο χώρο της διοργάνωσης κρουαζιέρας, το παράδειγμά της να ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες εταιρίες στη συνέχεια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει