Απλές συμβουλές για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

Πολλά γεγονότα, καταστάσεις και λάθη στη ζωή έχουν τη δύναμη να καταργήσουν το χαμόγελο από το πρόσωπό σας και να σας αφαιρέσουν το δικαίωμα να λάμπετε από ευτυχία.

Ομως, η κακή διάθεση είναι συχνά η επιλογή μας, γιατί οι τρέχουσες αποφάσεις και σκέψεις υπαγορεύουν σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματα.

Μπορείτε να επιλέξετε να είστε ευτυχισμένοι και σε καλή διάθεση και μπορείτε να το κάνετε τώρα. Οι ακόλουθοι γρήγοροι τρόποι θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε τη διάθεσή σας με φυσικό τρόπο:

Συμπεριλάβετε τα χρώματα του ουράνιου τόξου στη ζωή σας

Η ντουλάπα σας είναι γεμάτη με όλες τις αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι και εσείς αναρωτιέστε πώς να βελτιώσετε τη διάθεσή σας; Μήπως το σπίτι σας αποπνέει μια μελαγχολική ατμόσφαιρα, λόγω της απουσίας χαρούμενων χρωμάτων; Βάλτε φως τη ζωή σας, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων του ουράνιου τόξου. Η χρωματοθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση, έτσι βάλτε το κίτρινο σακάκι, βάψτε τα νύχια σας με κόκκινο βερνίκι, βάψτε τους τοίχους του σπιτιού σας με έντονα χρώματα ή διακοσμήστε με λεπτομέρειες σε χαρούμενα χρώματα και θα αισθανθείτε αμέσως μια θετική αλλαγή.

Φτιάξτε τη διάθεση ενός άλλου προσώπου

Ενας από τους καλύτερους τρόπους για τη βελτιώστε τη διάθεσή σας είναι να φτιάξετε απλά τη διάθεση ενός άλλου προσώπου. Δεν είναι τόσο δύσκολο να παραμείνετε αδιάφορος στα συναισθήματα των άλλων και να σκέφτεστε εγωιστικά μόνο τη δική σας ευτυχία. Ομως, δεν πρέπει να το κάνετε. Ζήστε κάθε μέρα με ευγένεια και συμπόνια προς τους άλλους. Δώστε ένα κομπλιμέντο στον καλό συνάδελφό σας, βοηθήστε τον ηλικιωμένο σας γείτονα να διασχίζει το δρόμο, βοηθήστε έναν άστεγο. Η ίδια η σκέψη ότι έχετε βάλει το χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου, θα βελτιώσει τη διάθεσή σας.

Ξυπνήστε με μια θετική σκέψη

Μην ξεκινάτε τη μέρα σας με πρόσωπο συνοφρυωμένο. Οταν ανοίγετε τα μάτια σας, να θυμάστε ότι τίποτα δεν μπορεί να κλέψει το χαμόγελό σας, αν δεν το επιτρέψετε. Μπορείτε πάντα να κάνετε λίγες θετικές σκέψεις πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι σας, που θα σας θυμίζουν πόσο σπουδαία είναι η ζωή.

Βρείτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες

Αισθάνεστε ότι κάτι σας τραβά προς τα πίσω; Σκεφτείτε πράγματα που κάνουν τη ζωή σας ωραία. Βρείτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, δεν έχει σημασία αν πρόκειται για την επιτυχημένη σχέση σας, τα παιδιά σας, την εξαιρετική υγεία σας ή απλά το γεγονός ότι υπάρχετε σε αυτόν τον κόσμο.

Διώξτε από την ντουλάπα σας ρούχα που δεν σας αρέσουν

Ενα μέρος της ντουλάπας σας είναι πολύ μικρό για τα ρούχα που χρησιμεύουν ως κίνητρο για την απώλεια βάρους; Κρατάτε ρούχα που δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα σε σας; Φτιάξτε την ντουλάπα σας, αλλά αφήστε μόνο τα ρούχα που αυξάνουν την αυτοπεποίθησή  σας και βελτιώνουν τη διάθεσή σας.

Παίξτε με το σκύλο ή τη γάτα σας για λίγα λεπτά

Ο χρόνος που περνάτε με ένα κατοικίδιο ζώο αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της οξυτοκίνης, ορμόνες που βελτιώνουν τη διάθεση, αλλά και μειώνουν την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη.

Ζήστε το τώρα

Είμαστε παράξενα πλάσματα, προσπαθούμε συνεχώς να ελέγχουμε τα πάντα γύρω μας, ξεχνώντας ότι το δίκτυο των σχεδίων το μόνο που κάνει είναι να μας εμποδίζει από τις απολαύσεις. Το να ζείτε για το τώρα δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπετε τον έλεγχο της δικής σας ζωής, αλλά ότι μερικές φορές είστε αυθόρμητοι ακόμη και όταν δεν μπορείτε να προβλέψετε την έκβαση των σχεδίων σας.

Τακτοποιήστε μια καθυστερημένη υποχρέωση

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το υπερφορτωμένο τους πρόγραμμα για να δικαιολογήσουν μια αμέλειά τους και την καθυστέρηση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της. Αλλά οι υποχρεώσεις αυτές συχνά μπορεί να καταστρέψουν τη διάθεσή σας. Διαχειριστείτε κάποιο παλιό σας πρόβλημα, βρείτε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσετε την εκκρεμότητά σας, κάντε την ιατρική εξέταση που συνεχώς αφήνατε για μια άλλη ημέρα. Η μείωση της λίστας των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας σημαντικά.

Μάθετε κάτι νέο

Οι προκλήσεις και οι καινοτομίες είναι το κλειδί για την ευτυχία. Οι άνθρωποι που μαθαίνουν συνεχώς κάτι νέο, είτε είναι ένα νέο παιχνίδι, είτε μια νέα γλώσσα, είτε απλά ένα ταξίδι, είναι πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που προτιμούν τις ίδιες δραστηριότητες. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος διεγείρεται από απροσδόκητες εκπλήξεις, και ο χειρισμός των νέων καθηκόντων δίνει απίστευτη χαρά.

Υπενθυμίστε στους αγαπημένους σας ότι τους αγαπάτε

Πριν φύγετε από το σπίτι σας, πείτε στα παιδιά σας πόσο πολύ τους αγαπάτε,  στείλτε ένα SMS στον αγαπημένο σας, σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι σας αρέσει το πρόσωπο που βλέπετε. Οταν η καρδιά σας είναι ανοιχτή για την αγάπη, η διάθεσή σας κινείται σε θετική κατεύθυνση.

Λειτουργήστε σαν να είστε σε καλή διάθεση, μέχρι να την αποκτήσετε πραγματικά

Ναι, το γέλιο είναι σίγουρα το τελευταίο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας όταν δεν είστε σε καλή διάθεση, αλλά ακόμη και το λιγότερο ειλικρινές χαμόγελο έχει τη δύναμη να σας φτιάξει το κέφι. Προσπαθήστε να θυμώνετε με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει