Απομακρύνθηκε ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας λόγω MERS

O υπουργός υγείας της Σαουδικής Aραβίας απολύθηκε από τη θέση του χωρίς την παραμικρή εξήγηση, καθώς ο ιός Mers εξαπλώθηκε στη χώρα και οι θάνατοι που οφείλονται σ’ αυτόν έφτασαν τους 81.

Ο Abdullah al-Rabiah απομακρύνθηκε από τη θέση του, λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψή του σε νοσοκομεία στην Τζέντα για να ηρεμήσει τον κόσμο από τον πανικό που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του MERS, ενός ιού του αναπνευστικού.

Η Σαουδική Αραβία έχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αριθμό λοιμώξεων του ΜERS, με το υπουργείο Υγείας της χώρας να έχει καταγράψει 261 περιπτώσεις μόλυνσης σε όλο το βασίλειο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι έχει ενημερωθεί για 243 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 93 θανάτων, δεδομένου ότι ο ιός ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ο ΠΟΥ, που παρακολουθεί την παγκόσμια εξέλιξη της λοίμωξης, αναφέρει ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένας λόγος να επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του ιού.

Ως γνωστόν, ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν ασθενή από τη Σαουδική Αραβία που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ήδη εκδώσει οδηγίες διαχείρισης περιστατικών τυχόν μόλυνσης με τον ιό ΜΕRS.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει