Αυνανισμός: Συνήθεια, ευχαρίστηση, διαστροφή ή υγεία;

Ο αυνανισμός είναι η αυτο-διέγερση των γεννητικών οργάνων του ανθρώπου στην προσπάθειά του να επιτύχει σεξουαλική διέγερση και ευχαρίστηση, που συνήθως φτάνει έως τον οργασμό.

Γίνεται συνήθως με το άγγιγμα ή το χάιδεμα του πέους ή της κλειτορίδας μέχρι να επιτευχθεί ο οργασμός. Μερικές γυναίκες καταφεύγουν επίσης στη διέγερση του κόλπου όταν αυνανίζονται ή χρησιμοποιούν ερωτικά παιχνίδια, όπως έναν δονητή.

Ποιος αυνανίζεται;

Σχεδόν ο καθένας. Ο αυνανισμός είναι μια πολύ κοινή συμπεριφορά, ακόμη και μεταξύ των ανθρώπων που έχουν ερωτικό σύντροφο. Σε μια μελέτη, το 95% των ανδρών και το 89% των γυναικών ανέφεραν ότι αυνανίζονταν. Ο αυνανισμός είναι η πρώτη σεξουαλική πράξη που βιώνουν οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες. Στα μικρά παιδιά, ο αυνανισμός είναι ένα φυσιολογικό μέρος της εξερεύνησης του σώματός τους, καθώς μεγαλώνουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να αυνανίζονται στην ενήλικη ζωή, και πολλοί το κάνουν σε όλη τους τη ζωή.

Γιατί οι άνθρωποι αυνανίζονται;

Εκτός από το γεγονός ότι κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά, ο αυνανισμός είναι ένας καλός τρόπος για την ανακούφιση της σεξουαλικής έντασης που μπορεί να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, ειδικά για τους ανθρώπους χωρίς συντρόφους ή των οποίων οι σύντροφοι δεν είναι διαθέσιμοι για σεξ. Ο αυνανισμός είναι επίσης μια ασφαλής σεξουαλική εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους που επιθυμούν να αποφύγουν την εγκυμοσύνη και τους κινδύνους των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Είναι επίσης αναγκαίο, όταν ένας άνδρας πρέπει να δώσει ένα δείγμα σπέρματος για την εξέταση στειρότητας ή για τη δωρεά σπέρματος. Οταν υπάρχει σεξουαλική δυσλειτουργία σε έναν ενήλικα, ο αυνανισμός μπορεί να συνταγογραφείται από έναν θεράποντα για να επιτρέψει στο άτομο να βιώσει οργασμό (συχνά σε γυναίκες) ή να καθυστερήσει τον ερχομό του (συχνά σε άνδρες).

Είναι ο αυνανισμός κάτι το φυσιολογικό;

Ενώ κάποτε είχε θεωρηθεί ως μια διαστροφή και ένα σημάδι της ψυχικών προβλημάτων, ο αυνανισμός τώρα θεωρείται ως μια κανονική, υγιής σεξουαλική δραστηριότητα που είναι ευχάριστη, αποδεκτή και ασφαλής. Είναι ένας καλός τρόπος για να ζήσετε τη σεξουαλική ευχαρίστηση και μπορεί να γίνεται σε όλη τη ζωή.

Ο αυνανισμός θεωρείται πρόβλημα μόνο όταν αναστέλλει τη σεξουαλική δραστηριότητα με έναν σύντροφο, γίνεται δημόσια, ή προκαλεί σημαντική δυσφορία στο άτομο. Μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε περίπτωση που γίνεται καταναγκαστικά ή / και επηρεάζει την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες.

Είναι ο αυνανισμός κάτι το επιβλαβές;

Σε γενικές γραμμές, η ιατρική κοινότητα θεωρεί ότι ο αυνανισμός είναι μια φυσική και ακίνδυνη έκφραση της σεξουαλικότητας τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες. Δεν προκαλεί οποιαδήποτε φυσική ζημία ή βλάβη στο σώμα και μπορεί να πραγματοποιηθεί με μέτρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου ως μέρος της κανονικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Μερικοί πολιτισμοί και θρησκείες αντιτίθενται στον αυνανισμό ή και τον θεωρούν αμαρτία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενοχή ή ντροπή για τη συμπεριφορά αυτή.

Μερικοί εμπειρογνώμονες προτείνουν ότι ο αυνανισμός μπορεί να βελτιώσει πραγματικά τη σεξουαλική υγεία και τις σχέσεις. Με τη εξερεύνηση του σώματός σας μέσω του αυνανισμού, μπορείτε να προσδιορίσετε τι είναι ερωτικά ευχάριστο για εσάς και μπορείτε να το μοιραστείτε με το σύντροφό σας. Ορισμένοι σύντροφοι χρησιμοποιούν τον αμοιβαίο αυνανισμό για να ανακαλύψουν τεχνικές για μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική σχέση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει