10 κορυφαίες επιλογές αντισύλληψης για τις γυναίκες

pills

Οι γυναίκες σήμερα έχουν καλύτερο έλεγχο της ζωής τους, επειδή ουδέποτε στο παρελθόν ο έλεγχος των γεννήσεων δεν ήταν γι’ αυτές τόσο εύκολη υπόθεση όσο είναι σήμερα, ούτε διέθεταν τέτοια πληθώρα επιλογών.

Παρά το γεγονός ότι είναι διαφορετικοί οι μέθοδοι ελέγχου των γεννήσεων για τους άνδρες και τις γυναίκες, υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές που είναι διαθέσιμες για τις γυναίκες.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι καλύτερες και πιο αξιόπιστες επιλογές ελέγχου των γεννήσεων που διατίθενται για τις γυναίκες:

hormonal

1. Ορμονικές μέθοδοι

Προσφέρουν τις φθηνότερες, τις παλαιότερες και τις πιο αξιόπιστες μεθόδους για την αποφυγή της εγκυμοσύνης σε γυναίκες. Αυτές περιλαμβάνουν τον κολπικό δακτύλιο, τη χορήγηση ορμονικών σκευασμάτων, τα φάρμακα ελέγχου των γεννήσεων, τα εμφυτεύματα αλλά και πολλά άλλα.

condoms-art

2. Μέθοδοι φραγμού ή προστασίας

Πρέπει να χρησιμοποιούνται από τις γυναίκες κάθε φορά που κάνουν σεξ. Εχουν σχεδόν 100% ποσοστό επιτυχίας με την προϋπόθεση να επιλέξετε μια αξιόπιστη φαρμακευτική εταιρεία. Οι μέθοδοι αυτές περιλαμβάνουν τα προφυλακτικά και τα σφουγγάρια.

intrauterine

3. Ενδομήτριες συσκευές

Αυτές είναι οι φυσικές συσκευές που μπορούν να τοποθετηθούν στη μήτρα για την πρόληψη της σύλληψης. Μπορούν να λειτουργήσουν για διάστημα από 5 έως δέκα χρόνια. Χρησιμοποιούνται μαζί με ορμόνες για την πρόληψη των συμπτωμάτων της εμμηνόρροιας, όπως κράμπες και βαριά αιμορραγία.

sterilization

4. Στείρωση

Σε αυτή, οι γυναίκες πρέπει να υποβληθούν σε μια χειρουργική διαδικασία, στην οποία οι σάλπιγγες δένονται μεταξύ τους. Είναι μόνιμη μέθοδος ελέγχου των γεννήσεων και έχει ποσοστό επιτυχίας 100%.

anti sperm

5. Φυσική μέθοδος ελέγχου των γεννήσεων

Η μέθοδος αυτή είναι περισσότερο γνωστή ως μέθοδος ευαισθητοποίησης σε θέματα γονιμότητας. Πρόκειται για τη διατήρηση καλών αρχείων του έμμηνου κύκλου και την τεκμηρίωση των ημερών, όταν δεν υπάρχουν πιθανότητες σύλληψης, ακόμη και αν επιλέξετε να έχετε επαναλαμβανόμενο σεξ με το σύντροφό σας.

morning-after-pill

6. Μέθοδος αντισύλληψης έκτακτης ανάγκης

Αυτό το μέτρο ελέγχου των γεννήσεων χρησιμοποιείται μόνο όταν η αντισύλληψη απέτυχε εν γνώσει σας. Περιλαμβάνει τη χορήγηση ενός φαρμάκου στη γυναίκα που δεν επιθυμεί να φέρει ένα παιδί στον κόσμο.

birth-control-pills

7. Αντισυλληπτικά χάπια

Το αντισυλληπτικό χάπι είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος ελέγχου των γεννήσεων από τις γυναίκες. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες παρενέργειες που σχετίζονται με τη χρήση των αντισυλληπτικών χαπιών.

depo-1

8. Ενεση Depo-Provera

Το Depo-Provera είναι μια ορμονική ένεση που παρασκευάζεται από συνθετική προγεστερόνη και προορίζεται να εγχυθεί μέσα στο γυναικείο σώμα. Σταματά την ωορρηξία και βοηθά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης για μια περίοδο τουλάχιστον 3 μηνών.

diaphragms

9. Διαφράγματα

Προσφέρουν φυσική προστασία για την πρόληψη της αντισύλληψης κατά τη διάρκεια του σεξ. Πρόκειται για μια συσκευή σε σχήμα θόλου που έχει εύκαμπτο χείλος. Είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ και σιλικόνη. Βοηθά στον έλεγχο της γέννησης του παιδιού, εμποδίζοντας την είσοδο του ανδρικού σπέρματος στη γυναικεία μήτρα.

spermicide

10. Κολπικά σπερματοκτόνα

Τα σπερματοκτόνα είναι ένας ακόμα πολύ καλός τρόπος για να αποφευχθεί η σύλληψη στις γυναίκες. Καθώς λιπαίνουν τον κόλπο, προσφέρουν άμεση ανακούφιση στις γυναίκες με κολπική ξηρότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει