Δίαιτες της μόδας που πρέπει να αποφύγετε

diet-fad-

Οι νέες δίαιτες ξεφυτρώνουν καθημερινά σαν τα… μανιτάρια. Οπου σταθεί κανείς φαίνεται σα να υπάρχει διαθέσιμη μια καινούργια δίαιτα, η οποία υπόσχεται αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη.

Αυτές είναι οι λεγόμενες «δίαιτες της μόδας». Το πρόβλημα, όμως, με αυτές τις μοδάτες δίαιτες είναι ότι κάποιες δεν λειτουργούν καν, ενώ κάποιες άλλες λειτουργούν μεν, αλλά δεν είναι υγιείς για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η διατροφή είναι πια μια μανία για τους ανθρώπους και όλοι θέλουν να χάσουν μεγάλο μέρος τους βάρους τους σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμα, όμως, κι όταν αυτές οι δίαιτες καταφέρουν να φέρουν αποτελέσματα, αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν διάρκεια.

Μόλις κανείς σταματήσει τη δίαιτα, θα πάρει πίσω το βάρος που έχασε, ίσως και περισσότερο αν ξεκινήσει και πάλι τις παλιές διατροφικές του συνήθειες.

Αντί λοιπόν να καταφύγετε σ’ αυτές τις δίαιτες θα είναι προτιμότερο να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και να «κολλήσετε» σε συνήθειες που θα σας επιτρέψουν να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο.

Παρακάτω είναι κάποιες από τις χειρότερες μοδάτες δίαιτες που πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε:

Atkins4

Η δίαιτα Ατκινς

Η δίαιτα Ατκινς είναι μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Παρά το γεγονός ότι όντως προσφέρει εντυπωσιακά αν και βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, έχει παράλληλα πολλές παρενέργειες και θεωρείται μια από τις πιο ανθυγιεινές δίαιτες. Το σώμα χρειάζεται τους υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες θα σας βοηθήσουν και θα σας δώσουν ενέργεια που είναι εύκολο να χάσετε με την άσκηση.

Δεν χρησιμοποιεί κάθε μέρος του σώματος τους υδατάνθρακες, αλλά κάποια μέρη του, τούς απαιτούν. Είναι εντάξει να μειώσετε την ποσότητα των υδατανθράκων που τρώτε, αλλά δεν πρέπει ποτέ να τα εξαλείψετε ολοκληρωτικά από τη διατροφή σας.

Η έλλειψη υδατανθράκων προκαλεί συμπτώματα όπως αίσθημα κόπωσης και ζάλη, ενώ μπορεί να υπάρξει και δυσκοιλιότητα, λόγω της χαμηλής πρόσληψης φυτικών ινών.

hollywood-diet

Η δίαιτα του Χόλιγουντ

Αυτή η δίαιτα απαιτεί από εσάς να πιείτε μια ορισμένη ποσότητα χυμού είτε για 24 είτε για 48 ώρες. Ο χυμός έχει σκοπό να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις τοξίνες που εμποδίζουν την καύση του λίπους.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι σ’ αυτή τη δίαιτα δεν επιτρέπεται να φάει κανείς φαγητό και παρόλο που παίρνει ορισμένα θρεπτικά συστατικά από το χυμό, εν τούτοις το σώμα οδηγείται σε κατάσταση πείνας. Οταν το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση πείνας, τότε δεν καίει λίπος, αλλά αντ’ αυτού χάνει νερό.

Μόλις, λοιπόν, αρχίσετε πάλι να τρώτε, τότε θα πάρετε πίσω όλο το βάρος που χάσατε, ενώ θα έχετε στερήσει το φαγητό από το σώμα σας για δύο ημέρες.

cabbage-soup

Η δίαιτα της λαχανόσουπας

Αυτή η δίαιτα διαρκεί επτά ημέρες και απαιτεί μια αυστηρή διατροφή αποκλειστικά με λαχανόσουπα. Παρά, όμως, το γεγονός ότι το λάχανο είναι μια υγιεινή διατροφή και έχει πολλά οφέλη για την υγεία, δεν προσφέρει αρκετά θρεπτικά συστατικά, πόσω μάλλον για να κρατήσει το σώμα σας υγιές για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Η σούπα είναι αλμυρή και μπορεί να περιέχει και άλλα συστατικά που δεν είναι υγιή ή θρεπτικά. Επειτα, είναι μια δίαιτα εξαιρετικά δύσκολο να φέρει κάποιος εις πέρας, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι θα κουραστούν να τρώνε το ίδιο φαγητό καθημερινά για επτά συνεχόμενες ημέρες.

-fad-diets-

Σίγουρη… αποτυχία

Οι δίαιτες της μόδας είναι δημοφιλείς επειδή υπόσχονται και μερικές φορές προσφέρουν κιόλας γρήγορα αποτελέσματα. Ωστόσο, αυτά τα αποτελέσματα δεν διαρκούν πολύ και οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και αποθαρρύνονται, καθώς προσπαθούν να παραμείνουν πιστοί στη μοδάτη δίαιτά τους. Αντί να υποβάλλετε τον εαυτό σας σε μια προσπάθεια που το τελικό της αποτέλεσμα θα είναι η αποτυχία (ακόμα και αν βραχυπρόθεσμα φανεί ότι πέτυχε…) είναι καλύτερα να αποφύγετε αυτές τις δημοφιλείς δίαιτες και άλλες ανάλογες που τυχόν θα εμφανιστούν στο μέλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει