Διαβεβαιώνει αλλά και προειδοποιεί ο Αδωνις Γεωργιάδης (videos)

Διαβεβαίωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης πως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ο ΕΟΠΥΥ θα έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του, αλλά και προειδοποίησε ότι όποιος κάνει επίσχεση εργασίας ο οργανισμός θα κόβει τη σύμβαση μαζί του.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε το βράδυ της Δευτέρας (21/10) σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ιατρικών φορέων αλλά και απλών ιδιωτών για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας στην εκπομπή «στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου με τους τόνους να ανεβαίνουν πολλές φορές ένθεν και ένθεν.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως ο ΕΟΠΥΥ θα έχει πληρώσει τα χρέη του σε όσους οφείλει χρήματα, μέχρι την τελευταία ημέρα του 2013, γιατί όπως τόνισε «είναι μνημονιακή υποχρέωση να μην δημιουργούνται ληξιπρόθεσμα», δήλωσε εκνευρισμένος σε ερώτηση που τού τέθηκε για αλλαγή πολιτικής ρότας, πως είναι ο πιο «μνημονιακός» υπουργός της κυβέρνησης, ενώ υπήρξε κάθετος στα θέμα της επίσχεσης εργασίας στον ΕΟΠΥΥ λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν κάποιος αρνηθεί υπηρεσία σε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, τότε και ο ΕΟΠΥΥ θα λύνει τη σύμβαση μαζί του.

«Οποιος αρνηθεί σε ασφαλισμένο μας υπηρεσία, ο ΕΟΠΥΥ με αυτόν δουλειά δεν έχει. Εγώ σας το ξεκαθάρισα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, με αφορμή την ερώτηση μέλους της ΕΙΝΑΠ στο Αττικόν για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, ράντζα που έχουν φτάσει μέχρι το κυλικείο και κλειστά κρεβάτια στην εντατική, οι τόνοι ανέβηκαν και ο υπουργός είπε πως όποιο μέλος του ΕΣΥ τον εμποδίσει από το να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο ίδιος θα εφαρμόσει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος να προβεί σε αυτοδίκαιη αργία, δηλαδή απόλυση.

«Οταν πήγα στο Αττικό είχαμε 120 ράντζα, τώρα έχουμε 80», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης για να του αντιτάξει το μέλος της ΕΙΝΑΠ πως αυτό δεν ισχύει.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στο ΑΤΤΙΚΟΝ, όπου όπως είπε δεν τον άφηναν να μπει μέσα.  Η ένταση κορυφώθηκε όταν το μέλος της ΕΙΝΑΠ, Ισαβέλλα Μαργαρά αναφερόμενη σε μελλοντική επίσκεψη του υπουργού Υγείας, είπε ότι «θα τον υποδεχόμαστε αγωνιστικά όπως του αξίζει».

Ο υπουργός εξανέστη και δήλωσε: «Οταν πήγα στο Αττικόν επειδή ήταν η έναρξη της θητείας μου δεν εφήρμοσα το νόμο. Ηταν η πρώτη και η τελευταία φορά. Είμαι εκλεγμένος βουλευτής με σταυρό, διορισμένος υπουργός και έχω συνταγματική υποχρέωση να πηγαίνω στα νοσοκομεία.  Οποιο μέλος του ΕΣΥ διανοηθεί να με εμποδίσει να ασκήσω τα καθήκοντά μου, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Και ο νόμος σημαίνει απόλυση, δηλαδή αυτοδίκαιη αργία», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας.

Τέλος, παρουσίασε την πρόταση που έχει κάνει ώστε να μειωθούν τα «φακελάκια», με αφορμή την υπόθεση ενός ζωγράφου που χρειάστηκε να δώσει «φακελάκι» για να χειρουργηθεί η μητέρα του.

«Θα πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν και το απόγευμα, εκτός ωραρίου, στο νοσοκομείο και να παίρνουν επιπλέον αμοιβή, ώστε να μπορούν εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν παραπάνω να πάνε στο ιδιωτικό χειρουργείο του ΕΣΥ, που δεν έχει το τιμολόγιο μίας μεγάλης ιδιωτικής κλινικής. Έτσι θα μειωθεί η ουρά αναμονής και τις πρωινές ώρες θα πηγαίνουν εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν γρηγορότερα την εγχείρησή τους», είπε σχετικά.

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Αδωνι Γεωργιάδη

http://www.youtube.com/watch?v=l7iepCY-9e8

http://www.youtube.com/watch?v=-3irX7k18Dw

Μπορεί επίσης να σας αρέσει