Διπλασιάστηκαν οι έφηβοι που καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ

Η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων στους εφήβους, μαθητές γυμνασίου που ζουν στις ΗΠΑ, υπερδιπλασιάστηκε το 2011-2012, όπως δήλωσαν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας.

Και αντί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (e-cigarettes) να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο για τον καπνό, το 76% των εφήβων που χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, καπνίζουν επίσης και κανονικά τσιγάρα, όπως αναφέρει το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

«Πρέπει να μάς χτυπήσει συναγερμός για το γεγονός ότι τα παιδιά στο γυμνάσιο και το λύκειο  που πειραματίζονται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αυξήθηκαν δραματικά από τη μια χρονιά στην άλλη», λέει ο Δρ Tim McAfee, διευθυντής του Γραφείου της CDC για το Κάπνισμα και την Υγεία.

Ο McAfee δήλωσε ότι η αυξανόμενη χρήση των e-τσιγάρων από τα παιδιά είναι ανησυχητική και πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της συνολικής χρήσης του καπνού.

«Η χρήση των e-τσιγάρων δεν συμβαίνει σε ένα κενό στο διάστημα, αλλά σε έναν κόσμο όπου τα τσιγάρα είναι πανταχού παρόντα. Εξακολουθούμε να έχουμε πάνω από 40 εκατομμύρια ανθρώπους που καπνίζουν και 500.000 θανάτους το χρόνο από το κάπνισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει