Είναι πιο πιθανό να «σπάσετε» τη δίαιτά σας μετά τις 4μ.μ.

Ο ακριβής χρόνος που μπορεί να χαλάσετε τη δίαιτά σας είναι δώδεκα λεπτά μετά τις τέσσερις το απόγευμα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που βρήκε πως τότε οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να τρώνε ανθυγιεινές τροφές.

Η έρευνα που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία, διαπίστωσε πως το ένα τρίτο των ανθρώπων ενδίδουν στους απογευματινούς τους πόθους. Οι πιο συνηθισμένες παρασπονδίες έρχονται με τη μορφή τσιπς, σοκολάτας, κέικ και μπισκότων.

Αλλά είναι επίσης και ο χώρος της εργασίας σας που μπορεί πολλές φορές να σας επηρεάσει και να σας κάνει να χαλάσετε τη δίαιτά σας. Το ήμισυ των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι οι συνάδελφοί τους έχουν… συνεισφέρει άθελά τους στο σπάσιμο της δίαιτάς τους, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που κατηγορούν ανοιχτά τους συναδέλφους τους για την αποτυχία της δίαιτάς τους.

Ενα άλλο 10% είπε πως μπαίνουν πάντα στον πειρασμό είτε λόγω των συναδέλφων τους, είτε από μόνοι τους, να φάνε ανθυγιεινά τρόφιμα.

Το να τηρήσει κάποιος μια δίαιτα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο, αλλά συγκεκριμένα στις 16:12 είναι η ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται την επιθυμία να φάνε κάτι γλυκό, ή αλμυρό και εν πάση περιπτώσει κάποιο ανθυγιεινό σνακ.

«Σ’ αυτό το σημείο της ημέρας το σάκχαρο στο αίμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαμηλό και να σας κάνει να ποθείτε γλυκά. Η λύση για να το αντιμετωπίσετε είναι να τρώτε λίγο και πιο συχνά στη διάρκεια της ημέρας και να έχετε έτοιμα υγιεινά σνακ που θα σας βοηθήσουν», λέει η διατροφολόγος Dora Walsh.

Για καλύτερα αποτελέσματα είναι καλό να ετοιμάζετε κάποιο σνακ από το προηγούμενο βράδυ για να το πάρετε στη δουλειά, ώστε να σας βοηθήσει να αποφύγετε τους πειρασμούς. Βρείτε κάποιο σνακ χαμηλών θερμίδων για να σας κρατήσει και προσέξτε το μέγεθος της μερίδας. Επίσης, πιείτε νερό, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύουν την δίψα με την πείνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει