Ελαιόλαδο, σκόρδο και κριθάρι είναι οι σούπερ τροφές

Μπορεί ο «ταπεινός» χυμός του παντζαριού να διαθέτει τη «δυναμική» να βοηθήσει τους ανθρώπους, όμως σύμφωνα με το πρόγραμμα Snake oil Superfood παραμένει ιδιαίτερα χαμηλά σε δημοτικότητα.

Το πρόγραμμα-γράφημα που σχεδιάστηκε από τον δημοσιογράφο δεδομένων David McCandless διασπά όλα τα είδη των αγαπημένων σούπερ τροφών σε μια κλίμακα από τα πιο ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία μέχρι τα μηδενικά αποδεικτικά στοιχεία για τα οφέλη που παρέχουν στην υγεία του ανθρώπου.

Στην κορυφή του βρίσκονται οι αποδεδειγμένα κορυφαίες σούπερ τροφές που είναι το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κριθάρι, που μπορούν να βοηθήσουν με την καρδιαγγειακή  υγεία, την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, ξεχωριστά το καθένα, αλλά που δεν μπορούν να συγκροτήσουν το καλύτερο δυνατό γεύμα.

Ευτυχώς που υπάρχει και μια σειρά από άλλες αγαπημένες υπερ-τροφές που αναφέρονται.

Μπορείτε να κλικάρετε και να βρείτε όλα τα σχετικά με τη μελέτη στοιχεία, ενώ παράλληλα πατώντας πάνω στο καθένα μπορείτε να διαβάσετε πόσο χρήσιμο είναι για παράδειγμα το αιθέριο έλαιο μέντας για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Και για να επανέλθουμε στον χυμό του παντζαριού, αυτός, παρά τα αποδεδειγμένα οφέλη του για την υγεία παραμένει σε δημοτικότητα στο ίδιο επίπεδο με τον Cordyceps Sinensis, έναν μύκητα-έντομο που μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των νεφρών.

Τουλάχιστον, το χυμό του παντζαριού είναι πιο εύκολο να τον ζητήσει κανείς…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει