Εμβόλιο AstraZeneca: 41 νέα περιστατικά θρομβώσεων στη Μεγάλη Βρετανία

Άλλα 41 σπάνια περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca καταγράφηκαν στη Μεγάλη Βρετανία όπως ανέφερε η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA).

Η υπηρεσία επεσήμανε, ωστόσο, ότι τα οφέλη από το εμβόλιο υπερτερούν των κινδύνων για την πλειονότητα των ανθρώπων.

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση σχετικά με τις παρενέργειες από τα εμβόλια Covid-19, η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) δήλωσε ότι υπήρχαν συνολικά 209 περιστατικά θρομβώσεων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca, σε σύγκριση με 168 που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Έχει γίνει έλεγχος του εμβολίου AstraZeneca σχετικά με το θέμα των πολύ σπάνιων θρόμβων, με υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης σε νεότερους ανθρώπους. Υπενθυμίζεται ότι ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, έχουν προτείνει μόνο τους ανθρώπους πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σύμφωνα με το Reuters διαπιστώθηκαν 41 θάνατοι μετά τα περιστατικά θρομβώσεων στη Βρετανία, ανέφερε το MHRA, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 9 σε σχέση με τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, αν και ειδικοί επισημαίνουν ότι επηρεάζονται από το ιστορικό των πολιτών και ότι οι θρόμβοι συνεχίζουν να είναι σπάνιοι.

Έχουν γίνει 22 εκατομμύρια πρώτες δόσεις στη Βρετανία

Στη Βρετανία χορηγήθηκαν περίπου 22 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca. Τέσσερις περιπτώσεις σπάνιας πήξης αναφέρθηκαν μετά από τη δεύτερη δόση, αλλά η MHRA δεν ανέφερε πόσες είναι συνολικά οι δεύτερες δόσεις που έχουν χορηγηθεί.

Η Βρετανία συστήνει στα άτομα κάτω των 30 ετών να κάνουν άλλο εμβόλιο αντί για το AstraZeneca, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα αξιωματούχοι εξετάζουν εάν θα αλλάξουν τις συστάσεις και για άτομα κάτω των 40 ετών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει