Εμβόλιο Johnson & Johnson: Την Τρίτη 20 Απριλίου τα συμπεράσματα του ΕΜΑ

Η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Νότια Αφρική και την Ευρώπη ανεστάλη εδώ και κάποιες ημέρες, λόγω της εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών, θρομβοεμβολών.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων «ερευνά όλες τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί και θα αποφασίσει εάν είναι αναγκαία κάποια ρυθμιστική ενέργεια», όπως είχε ενημερώσει, με τα αποτελέσματα να αναμένονται με αγωνία.

Ο ΕΜΑ ανέφερε ότι θα ανακοινώσει την Τρίτη 20 Απριλίου τις συστάσεις του για το παρασκεύασμα Janssen.

Ο Οργανισμός, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), μέσω διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, στην οποία θα αναφερθεί στα συμπεράσματά του όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου.

Θεμιστοκλέους: «Δεν θα γίνει εμβολιασμός με Johnson & Johnson

Στο μεταξύ, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, τόνισε πως δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός από Δευτέρα με τα συγκεκριμένα εμβόλια, παρόλο που παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις.

«Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA», είπε, επισημαίνοντας ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβόλια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει