Επτά ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο νόμου για τον νέο ΕΟΠΥΥ

Επτά σοβαρές αντιθέσεις εκφράζουν τα στελέχη του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο που αφορά το νέο ΕΟΠΥΥ και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη.

Μετά την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου που είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση του μέτρου για την καταβολή 25 ευρώ για την εισαγωγή ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας βλέπει τώρα να δημιουργούνται προσκόμματα από την πλευρά της συγκυβέρνησης στο προσχέδιο Νόμου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Ο κ. Γεωργιάδης πρόκειται να έχει την Πέμπτη (16/1) συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουν επί του σχεδίου νόμου, καθώς ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Υγείας του κόμματος της συγκυβέρνησης έχει προβεί σε παρατηρήσεις σε επτά σημεία.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρατηρήσεις της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ αφορούν:

1. Την ανάγκη κάλυψης όλου του Ελλαδικού χώρου από τα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας με βάση τη δομή του Καλλικράτη και των διαμερισμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

2. Την κάλυψη όλων των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Περίθαλψης με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, με ιδιαίτερη μέριμνα στην κάλυψη των χρονίως πασχόντων.

3. Την συμπερίληψη στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού και της ειδικότητας του γυναικολόγου, ώστε να προστατευτεί η υγεία της γυναίκας και της μητρότητας.

4. Την οργάνωση της μεταβατικής περιόδου, ώστε να είναι πλήρως σε λειτουργία κατά τη διάρκειά της όλες οι υφιστάμενες δομές.

5. Τη σωστή ένταξη στο σύστημα με αξιοκρατία και διαφάνεια των υπηρετούντων Ιατρών.

6. Τη σωστή οργάνωση του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών υγείας, με τις κατάλληλες υπηρεσίες ελέγχου και την υπαγωγή του στο υπουργείο Εργασίας.

7. Την απόσυρση διατάξεων που δημιουργούν προϋποθέσεις για σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ, μέσω προκλητής ζήτησης για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει