Έρευνα: Όλος ο κοροναϊός του κόσμου χωράει σε ένα κουτάκι αναψυκτικού

Με μια διαφορετική πτυχή του κοροναϊού ασχολήθηκε ένας μαθηματικός και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η έρευνά του είναι πραγματικά εκπληκτικά.

Ο Βρετανός επιστήμονας δεν ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις του κοροναϊού στη ζωή μας, με τα κρούσματα, τα νοσοκομεία ή τα lockdown, αλλά με τον χώρο που αυτός πιάνει.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Κιτ Γιέιτς, μαθηματικό του Πανεπιστημίου του Μπαθ, όλα τα σωματίδια κοροναϊού που κυκλοφορούν παγκοσμίως θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα μεταλλικό κουτί αναψυκτικού των 330 ml και μάλιστα πάλι θα περίσσευε χώρος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του.

Όπως αναφέρει ο Independent, και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Γιέιτς χρησιμοποίησε τη διάμετρο του ιού SARS-CoV-2, η οποία είναι περίπου 100 νανόμετρα (δισεκατομμυριοστά του μέτρου), και εκτίμησε έτσι ποιος είναι ο όγκος κάθε σωματιδίου του ιού.

Στη συνέχεια, υπέθεσε ότι, οποιαδήποτε στιγμή, στον κόσμο υπάρχουν γύρω στα δύο δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων σωματίδια του κοροναϊού (αν και δεν είναι σαφές πώς μπορεί κάποιος να ξέρει πόσα σωματίδια κοροναϊού βρίσκονται στη Γη, πολύ περισσότερο που αυτά συνεχώς πολλαπλασιάζονται…).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πρωτεΐνες-ακίδες του κοροναϊού προεξέχουν και ότι τα σφαιρικά σωματίδια θα αφήνουν κάποια κενά εάν στριμωχτούν δίπλα-δίπλα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα τα σωματίδια σε κυκλοφορία στον κόσμο θα χωρούσαν με το παραπάνω μέσα σε έναν χώρο 330 ml που έχει ένα τενεκεδάκι αναψυκτικού ή μπίρας.

«Είναι εντυπωσιακό να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά τα βάσανα, οι δυσκολίες και οι χαμένες ζωές που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο, προέρχονται από μόνο λίγες “γουλιές” αυτού που αναμφίβολα είναι το χειρότερο ρόφημα στην ιστορία», σχολίασε ο Γιέιτς.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί παγκοσμίως περίπου 107 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και έχουν πεθάνει τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει