Ερχεται και νέο κύμα κινητικότητας και συγχωνεύσεων στα νοσοκομεία

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής (30/3) στη Βουλή περιλαμβάνει πολλά… καλούδια για εκατοντάδες γιατρούς και εργαζόμενους σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Μάκης Βορίδης, κατέθεσε τροπολογία που έγινε δεκτή από τον Αδωνι Γεωργιάδη και προβλέπει διαθεσιμότητα για γιατρούς των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ, καθώς και φυλάκων-νυχτοφυλάκων των δημόσιων νοσοκομείων, μη ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος που συγχωνεύεται με το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας και κατάργηση του Γενικού Νοσοκομείου Κρεστένων.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

* Οι γιατροί των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ τίθενται σε μηνιαία διαθεσιμότητα και πρέπει μέσα σε μία εβδομάδα να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη σε νέες θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Παράλληλα, θα πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση στην αρμόδια ΔΟΥ ότι έκλεισαν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

* Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν οι φύλακες και νυχτοφύλακες υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) που υπηρετούν σε δημόσια νοσοκομεία. Μετά το τέλος της μηνιαίας διαθεσιμότητας, θα τοποθετηθούν σε θέσεις μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης στον φορέα που υπηρετούν.

* Συγχωνεύονται το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της ΝΔ Ελλάδος  «Ο Αγιος Λουκάς» και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, με το μη ιατρικό προσωπικό να τίθεται σε διαθεσιμότητα από τις 8 Απριλίου και στη συνέχεια να μετατάσσεται με την ίδια σχέση εργασίας σε κενές οργανικές θέσεις του αντίστοιχου κλάδου σε οργανική μονάδα της έδρας όπου ανήκε η καταργούμενη μονάδα.

* Καταργείται το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κρεστένων και μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας, με το μη ιατρικό προσωπικό να τίθεται σε διαθεσιμότητα από τις 8 Απριλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει