6 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία

Γνωρίζατε ότι το τακτικό σεξ έχει πολλά οφέλη για την υγεία, μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι και παρατείνει τη διάρκεια της ζωής μας; Με άλλα λόγια κάθε νέος οργασμός δυναμώνει τον οργανισμό μας.

Κι αυτό δεν είναι απλά φήμες. Είναι μια πραγματικότητα τεκμηριωμένη από επιστημονικές μελέτες που αποτελούν αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας. Το σεξ λοιπόν μας εξασφαλίζει την μακροζωία και μας κάνει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι.

Ας δούμε ποιοι είναι οι έξι λόγοι για τους οποίους το σεξ κάνει καλό στην υγεία:

1. Είναι φυσικό αναλγητικό και καταπραϋντικό

Είναι γνωστό ότι κατά τη σεξουαλική επαφή το σώμα μας απελευθερώνει ενδορφίνες, τις λεγόμενες ορμόνες της ευτυχίας. Οι ενδορφίνες λειτουργούν ως ένα φυσικό παυσίπονο και έχουν πιστωθεί την ανακούφιση του πόνου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι ενδορφίνες μπορούν επίσης να προκαλέσουν ένα αίσθημα ευφορίας, το ίδιο ακριβώς που αισθανόμαστε μετά από το τέλος ενός προγράμματος γυμναστικής και μειώνουν την αίσθηση του άγχους. Αυτό σημαίνει πως όσο περισσότερο σεξ κάνει κανείς, τόσο λιγότερο πόνο και κακή διάθεση έχει.

2. Ανακουφίζει από προβλήματα περιόδου

Οι μύες που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του οργασμού βοηθούν στη μείωση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και τις διαταραχές της εμμήνου ρύσεως λένε οι ειδικοί. Παράλληλα, το σεξ μπορεί να καταπολεμήσει την ακράτεια που προκαλείται από το άγχος.

3. Βελτιώνει την κυκλοφορία και τη λειτουργία της καρδιάς

Η σωματική δραστηριότητα κατά τη συνουσία βελτιώνει την κυκλοφορία και αυτό σημαίνει καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Επιπλέον, το σεξ ρυθμίζει τον ύπνο μας, έτσι ώστε να νοιώθουμε πολύ πιο φρέσκοι και ξεκούραστοι.

4. Αναζωογονεί το δέρμα

Το σεξ αυξάνει την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης, η οποία εμποδίζει την ξήρανση του δέρματος και ως εκ τούτου το δέρμα γίνεται πιο μαλακό και πιο ελαστικό. Επομένως, το τακτικό σεξ μας βοηθά να φαινόμαστε νεότεροι.

5. Eνισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας κάνει πιο ανθεκτικούς στα κρυολογήματα και τη γρίπη. Αν δεν θέλετε να έχετε συνάχι και φτέρνισμα επιδοθείτε σε μια «θεραπεία σεξ» με τον σύντροφό σας για πρόληψη.

6. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Ξέρετε ότι στη διάρκεια μιας συνουσίας που διαρκεί μισή ώρα το σώμα σας μπορεί να κάψει έως και 2.000 θερμίδες; Παρά το γεγονός ότι οι μύες απασχολούνται ευσυνείδητα σε καυτά παιχνίδια στο κρεβάτι σας, το αποτέλεσμα της καύσης θερμίδων υφίσταται και εξαρτάται από την ένταση και τις στάσεις που δοκιμάζετε…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει